Megijedt az óriási felháborodástól Karácsony Gergely, és kínos magyarázkodásba kezdett

M3 metró déli szakasz, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely és a fővárosi önkormányzat meghátrált, és kínos magyarázkodásba kezdett. Mégsem nyitják meg a pesti alsó rakpartot és a Lánchidat a hosszú hétvégén. Azzal az abszurd magyarázattal álltak elő, hogy azért akarták megnyitni az alsó rakpartot és a Lánchidat, és azért szerveztek oda programokat, hogy minél kevesebben legyenek egy helyen.
Vágólapra másolva!

Szánalmas magyarázkodásba kezdett Karácsony Gergely, miután óriási felháborodás tört ki, hogy a járványhelyzetben megnyitják az emberek előtt a pesti alsó rakpartot és a Lánchidat. Pénteken azt közölték, mégsem nyitják meg, mert az Operatív Törzs ezt kérte.

Ismét szánalmas magyarázkodásba kezdett Karácsony csapata Fotó: Koncz Márton - Origo

Azt is állították, hogy a főváros, figyelemmel az elmúlt hetek tapasztalataira - amikor a fővárosi köztereken és közparkokban a járványügyi védekezés szempontjából is kritikus mennyiségű ember töltötte szabadidejét -, növelni kívánta az igénybe vehető közterületek számát azzal, hogy megnyitja a gyalogos és a kerékpáros forgalom előtt a pesti alsó rakpartot, és a március 17-én kezdődő felújítás előtt utoljára a Lánchidat.

Mindez egyszerűen nem igaz, mert ha tehermentesíteni akarták a parkokat, és nem akartak volna tömeget, akkor nem szerveznek programokat, például kiállítást és "kincskeresést" a Lánchídra.