Annak ellenére, hogy a hatályban lévő kormányrendelet kifejezetten megtiltotta és az Operatív Törzs is mindenkit nyomatékosan figyelmeztetett rá, hogy ne szervezzen megmozdulást/tüntetést március 15. alkalmából, Gődény György álorvos, illetve a Mi Hazánk Mozgalom látványos törvényszegést követett el. A szélsőjobboldali párt és az álorvos egymással párhuzamosan két tüntetést is szervezett, mit sem törődve a korlátozásokkal, illetve az általuk utcára hívott emberek egészségével, biztonságával. A korlátozásellenes fővárosi tüntetéseken sokan nem viseltek maszkot, a társadalmi távolságtartási szabályokat pedig lényegében senki sem tartotta be. A rendőrség minkét esetben fellépett velük szemben, igazoltatva a résztvevő tüntetőket és ellenzéki politikusokat, köztük az Index egyik volt „újságíróját", Ecsenyi Áront, aki korábban a Soros-egyetem mellett is tüntetett, jelenleg pedig kamupártot vezet, és Toroczkai László, Dúró Dóra, illetve Novák Előd társaságában szónokol.

A jogszabályokat látványosan áthágva tüntetést szervezett a vírustagadó álorvos

Gődény György, a magát orvosnak hazudó vírustagadó hétfő délelőtt 11 órára a közösségi médiában hirdetett megmozdulást a Kossuth térre.

Gődény GyörgyForrás: YouTube/Bodi film

Megjelent a téren nagyjából 100-200 vírustagadó, akiknek többsége nem viselt maszkot, a társadalmi távolságtartási szabályokat sem tartották be. A rendőrök igazoltatták őket, köztük Gődényt is, majd távozásra szólították fel a jelenlévőket. Ezt követően a vírustagadók az álorvos hívására a Szabadság térre mentek, onnan pedig átvonultak a Nemzeti Múzeumhoz, 12 óra környékén bementek a múzeum kertjébe. Rögtön ezután ismét igazoltatták és távozásra akarták rábírni a vírustagadókat a rendőrök.  Gődény először vitázott velük, de később kimentek a múzeumkertből, az Astoria felé véve az irányt, ahol szintén rendőrök várták őket.

A megmozdulás több helyszínén rögtönzött, összefüggéstelen beszédek is elhangzottak, főleg az álorvos részéről, amelynek lényege az volt, hogy töröljék el a járványügyi korlátozásokat. 

Gődény azzal persze mit sem törődik, hogy emberek százainak az utcára hívásával közvetlenül kockára teszi az életüket. Az álorvos vírustagadó rendezvénye 13 órára ért véget.

A Mi Hazánk megmozdulásán egy Soros-párti volt „újságíró" is felszólalt 

A szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom a kormányrendelet kifejezett tiltása ellenére illegális tüntetést tartott a fővárosban. A szélsőségesek a Vigadó téren gyülekeztek 11 óra körül.  11:40-re már fel is oszlatták a megmozdulást a rendőrök, de a szélsőségesek ahelyett, hogy a hatósági felszólításnak eleget téve hazamentek volna, inkább átvonultak a Kossuth térre. 

A Mi Hazánk tüntetése, 2021. március 15-énFotó: Szabó Gábor - Origo

A rendőrök az Országgyűlés épülete előtti téren is intézkedtek velük szemben, igazoltatták és távozásra szólították fel őket.

A rendezvényekről készült fotók és videófelvételek alapján a társadalmi távolságtartási szabályokat lényegében senki sem tartotta be, sokan voltak maszk nélkül, a maszkot viselők jelentős része pedig szabálytanul hordta azt, az orrát nem takarta el. A megmozduláson néhány százan lehettek.

A Mi Hazánk tüntetése, 2021. március 15-énFotó: Szabó Gábor - Origo

A Vigadó téren felszólalt Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, a Kossuth téren pedig Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője és férje, Novák Előd, Újbuda önkormányzati képviselője beszéltek a tömeghez.

Beszédet mondott továbbá Ecsenyi Áron, a baloldali Index egyik volt „újságírója",, aki jelenleg a Le az Adók 75%-ával nevű kamupárt elnöke. Ecsenyiről érdemes megemlíteni, hogy még 2017-ben a Soros-egyetem mellett szervezett tüntetést, és a baloldali hagyománynak megfelelően petíciózott is a CEU érdekében. 

Valamennyien a járványügyi korlátozások ellen tiltakoztak, mit sem törődve azzal, hogy közvetlen veszélybe sodorják az általuk utcára hívott embereket. 

A rendőrök a felelőtlen politikusokat, tehát Toroczkait, Dúrót, Novákot és Ecsenyit is igazoltatták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye alapján a Mi Hazánk megmozdulása 12:45 körül ért véget.