Orbán Viktor a Jobbik-elnök kétszínűségéről: Többszörös milliomos, de a szegénylegényt játssza

Vágólapra másolva!
Nem szegény ember Jakab Péter. Miért tesz úgy, mintha nem lenne milliomos? – kérdezte Orbán Viktor a Jobbik elnökét. Nem véletlenül. Jakab Péter hihetetlenül fényűző életmódja az után derült ki, hogy szolgálati autójával karambolozott.    
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Jakab Péternek (Jobbik) válaszában rámutatott, hogy a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat bértámogatással, hitelmoratóriummal, a járulékok elengedésével, adócsökkentéssel is támogatta a kormány. A miniszterelnök emlékeztetett: a Jobbik szövetségese, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején erre nem volt lehetőség.

Jakab Péter szerint a kormány, úgymond, pofára fog esni. Erre a miniszterelnök úgy reagált:

a szerencsi időközi választáson a Jobbik esett az arcára, amikor diadalt hirdettek, mégis vereséget szenvedtek.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem szegény ember Jakab Péter. – Miért tesz úgy, mintha nem lenne milliomos? – kérdezte Orbán Viktor a Jobbik elnökét, hogy miért játssza el a szegény embert, miközben sofőrje van és lakást bérel – Ez kétszínűség! – mondta Orbán Viktor.

Jakab Péter fényűző életmódjára akkor derült fény, amikor balesetet szenvedett a szolgálati járművével. Azóta kiderült, hogy havonta megközelítőleg 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatás jár Jakab Péternek. A Jobbik elnöke előtt az átlagember számára elképzelhetetlen távlatok nyíltak, hiszen többmilliós fizetése mellett sofőr furikázza, luxusirodát és a főváros elitnegyedeiben elhelyezkedő lakást bérelhet, de akár milliókat szánhat bizalmasainak kifizetésére.

Az azóta hatmilliós Jakabnak nevezett Jobbik-elnök túlzás nélkül botrányt botrányra halmozott az utóbbi időben. Először szánalmas képeket tett közzé, amint parizert eszik, mutatván, hogy a nép egyszerű gyermeke. Természetesen nem a parizerrel, vagy a szintén mutogatott paprikás krumplival van önmagában a gond, hanem ha ezt egy milliomos politikus hazug módon, propagandacéllal mutogatja.

Miután Jakab Péter szolgálati autója karambolozott - sofőrjéről kiderült, hogy egy közismert antiszemita -, az is kiderült, hogy nemcsak szolgálati autója és sofőrje van, de közel rendkívül drága irodát és szintén drága budapesti lakást bérelhet, nem beszélve arról, hogy bizalmasait milliókkal fizetheti ki.