3456 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

koronavírus, vakcina, oltás
Nyírtelek, 2021. március 10. Az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagával beoltott páciensek Takács Anikó nyírteleki háziorvosi rendelőjében 2021. március 10-én. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
3456 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 532 578 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató oldal.
Vágólapra másolva!

Meghalt 195, többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 17 421 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 359 061 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 156 096 főre emelkedett.

10 284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1167-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban.

Ma újabb kínaivakcina-szállítmány várható.

A következő napokra tervezett oltásokról az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján számol be.

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon! A védőoltás életet ment.

Az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagával beoltott páciensek Takács Anikó nyírteleki háziorvosi rendelőjében 2021. március 10-én Forrás: MTI/Balázs Attila