Letartóztatásban marad az a gyilkossági kísérlettel vádolt járdánházi férfi, aki miután összeveszett feleségével, bezárkózott a lakásba, felgyújtotta a berendezést, és kinyitotta a gázcsapot, ami robbanáshoz vezetett. Ezzel a szomszédok és a kiérkező rendőrök életét is veszélyeztette.

A férfi családjával lakott egy négylakásos társasházban. 2019. január 14-én a férfi megfenyegette hazaérkező feleségét azzal, hogy megöli. Az asszony megijedt, ezért gyerekével együtt elmenekült otthonról, és egy rokonánál töltötte az éjszakát.

Másnap délelőtt a férfi ismét rátámadt az asszonyra. Ez alkalommal

baltával próbálta megütni, miközben újra azzal fenyegetőzött, hogy megöli.

Az asszony az ütést a karjával védte ki, majd bement a kamrába, és magára zárta az ajtót., melyet a férfi kifeszített, és a nő után ment.

Az asszony erre bemenekült a szobába, a férfi követte, miközben kétszer hátbavágta, és a fejéhez vágta a mobiltelefonját. A nő zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vita után a férfi bezárkózott a lakásba, majd idővel rendőrök érkeztek a helyszínre, a férfi azonban őket sem engedte be.

A rendőrök ezért a padláson keresztül próbáltak bejutni a lakásba, majd amikor a férfi ezt észlelte, felgyújtotta a berendezést, és a gázpalack csapját is megnyitotta, ami így felrobbant. A robbanás miatt a rendőrök és a többi lakó is életveszélybe került.

A tüzet a helyszínre érkező tűzoltók oltották el. A férfival szemben gyilkossági kísérlet, testi sértés és zaklatás miatt indult büntetőeljárás, ami miatt akár 20 évet is kaphat.

Mivel a férfinél fennáll a szökés, rejtőzködés, illetve bűnismétlés veszélye, a bíróság a letartóztatását fenntartotta.