Az ügyészség vádat emelt azzal a hatvani férfival szemben, aki a 2016-ban közel 140 millió forintnyi kárt okozott az államnak adócsalással és hamis bevallásokkal.

A férfi 2015-ben, 23 évesen lett egy hatvani élelmiszer, ital és dohányáru nagykereskedelemmel foglalkozó cég ügyvezetője, ezáltal felelős volt a cég negyedéves adóbevallásainak benyújtásáért is.

A férfi ezekben az adóbevallásokban a cég belföldi értékesítéseit csupán részben tüntette fel, a bevételek nagy részét eltitkolta, és így az azok után fizetendő ÁFA összegét jogellenesen csökkentette annak ellenére, hogy a vevők az adott összegeket a számlák alapján átutalták a cégnek. A férfi nemcsak belföldről, de külföldről rendelt áruk eladása során is sorozatosan megszegte az adójogszabályokat, emellett nem csak, hogy nem vallotta be a fizetendő Áfát, de hamis tartalmú bevallásokban minden negyedévben jogtalanul vont le forgalmi adót belföldi beszerzések után is.A Kft. nem rendelkezett törvényes könyveléssel sem, ami már eleve bűncselekménynek számít, mert emiatt a 2016-ban a cég vagyoni helyzetének áttekintése és ellenőrzése lehetetlennévált.
2016. év végén a férfi úgy próbálta elkerülni a felelősségre vonást, hogy  ügyvédjét is félrevezetve, maga helyett egy olyan nőt jegyeztetett be tulajdonos-ügyvezetőként a céghez, aki semmit sem tudott a Kft. működéséről, és működtetéséről sem, és igazából sosem vett részt benne. A közhiteles cégjegyzékbe ezért hamis adatok kerültek.
Az ügyészség a férfival szemben költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása,számvitel rendjének megsértése, és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat. 

A férfival szemben, aki a kárból már 65 millió forintot megtérített, az ügyészség 2 év felfüggesztett börtönt, 5 év foglalkozástól eltiltást, emellett 6.000.000 Ft pénzbüntetés kiszabását javasolta.