Egy román férfi az utcán ütött le és rabolt ki egy másik férfit Kecsemét belvárosában. Miután megszerezte a táskát elfutott, majd útközben szétdobálta a zsákmányt.

A vád szerint a román férfi február 19-én este, Kecsemét belvárosában, a Bethlen körút és a Rákóczi út kereszteződésében észrevett egy férfit, aki a lámpánál állt. Megszólította, de a férfi nem akart vele beszélgetni. Ezek után követni kezdte a Vak Bottyán utca felé, közben folyamatosan beszélt hozzá, pénzt kéregetett tőle. 

Forrás: Police.hu

Amikor a férfi nem adott neki pénzt, a támadó ököllel tarkón ütötte, amitől elesett. Ezek után elvette tőle a táskáját és elfutott vele a helyi bíróság felé. Futás közben elkezdte átnézni a táskát, de nem talált benne pénzt, ezért amit talált benne az szétdobálta.

A táskában pendrive-ok, USB kábel, zsebkendők és egyéb dolgok voltak összesen 11.000 forint értékben. A rendőrök az eldobott tárgyakat lefoglalták, a rablót pedig pár órán belül elfogták, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség március 16-án állította bíróság elé rablás miatt. A bíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte a férfit, de az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős - írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.