A Fidesz elmagyarázta Karácsonynak, hogy hova kellett volna a nemzeti zászlókat kirakni március 15-én

KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél CSELEKVÉS gesztikulál jelölt Közéleti személyiség foglalkozása polgármester politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2019. szeptember 20. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője sajtótájékoztatót tart 2019. szeptember 20-án Közvetlen uniós forrást az önkormányzatoknak! - Zuglóban már megcsináltuk címmel egy zuglói foghíjtelken, ahol uniós forrásokból fognak felépíteni egy házat szociális bérlakások számára. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Miután Karácsony Gergely két fotót mutogatva reagált a budapesti Fidesz-KDNP tegnapi nyílt levelére, a kormánypártok elmagyarázták neki, hogy a hatályos jogszabály szerint hova kellett volna nemzeti zászlókat elhelyezni március 15-e alkalmából. Mint ismert, hiába volt nemzeti ünnep, a főváros baloldali vezetése nem lobogózta fel Budapestet.
Vágólapra másolva!

A fővárosi Fidesz-KDNP tegnapi közleményében arról írt, hogy a főváros baloldali vezetése a jogszabályi előírások ellenére Budapest közterületein, főútvonalain, és több hídján sem rakták ki a nemzeti színű zászlókat március 15-én. A kormánypártok szerint erre a rendszerváltás óta nem volt példa, még Demszky Gábor, egykori szabad demokrata polgármester is eleget tett jogszabályi kötelezettségének, és fellobogózta a fővárost.

Az esetből nagy botrány lett, így Karácsony Gergely a közösségi oldalán reagált a történtekre. Állítása szerint nem igazak a vádak, a nemzeti ünnepre fellobogózta a várost, amit kettő darab fényképpel próbált alátámasztani. "A képeken a budapesti hidak március 15-én. Fellobogózva. Mert ahogy minden évben, természetesen idén is lobogtak a nemzeti lobogók a budapesti hidakon" - fogalmazott a főpolgármester.

A nem túl meggyőző reakcióra a kormánypártok rákontráztak, és csütörtökön ismét üzentek a zászlóügyben Karácsonynak. "Másfél év főpolgármesterség után – hiába bizonygatja különböző blogokon, hogy emberileg semmit nem változott – sajnos mai posztjából süt a cinizmus és a hatalmi gőg. Az pedig a legszomorúbb, hogy mennyire nem számít a valóság" - olvasható a budapesti Fidesz Facebook-oldalán.

A nagyobbik kormánypárt ismét felhívta a főpolgármester figyelmét arra, hogy a főváros fellobogózásáról szóló fővárosi rendelet március 15-e alkalmából kötelezővé teszi a nemzeti színű zászlók kihelyezését. Továbbá arra is kitértek, hogy a jogszabály első melléklete tételesen felsorolja, hogy hol és milyen típusú zászlót kell kihelyezni a nemzeti ünnepen. A jogszabály a linkre kattintva érhető el.

Karácsonyhoz hasonlóan a Fidesz is fényképeket mutatott be saját igazának alátámasztására: a közreadott fotókon az látszik, hogy a főváros sem az Üllői úton, sem a Teréz körúton, és a Vámház körúton sem helyezett el nemzeti zászlókat március 15-e alkalmából.

Forrás: Facebook/ Fidesz Budapest

"Maradjunk annyiban, hogy az 1,35 milliárd forinttal gazdálkodó Budapest Brand Zrt. nem végezte a legjobb munkát! Az valóban nagy siker az elmúlt hónapok teljesítménye után, hogy legalább a hidakat sikerült fellobogózni 24 órára!" - kommentálta a Budapest Brand munkáját a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt csak remélni tudja, hogy "a következő nemzeti ünnepen Karácsony Gergelynek és csapatának is sikerül elődeihez, Demszky Gáborhoz és Tarlós Istvánhoz hasonlóan jogszabályszerűen, nemzeti ünnephez méltóan fellobogóznia" Budapestet.