2016 novembere és 2017 áprilisa között 27 ember adataival élt vissza három férfi, amivel több millió forintot szereztek. Az ügyészség most emelt vádat a csalókkal szemben, akár 5 évet is kaphatnak.

Az egyik férfi egy olyan hitelintézet kereskedelmi munkatársa volt, ami kisösszegű, rövid lejáratú kölcsönökkel foglalkozott. Az „otthon nyújtott szolgáltatást" igénybe vevő ügyfeleik esetében a kölcsönszerződés megkötése, a kölcsön kifizetése, a törlesztőrészletek beszedése, az ügyfelek otthonában történt. Ezeket a feladatokat, a kereskedelmi területi munkatársak látták el.

A három férfi 2016-ban elhatározta, hogy más emberek adataival kölcsönszerződéseket kötnek,

majd a felvett összeget egymás között elosztják. Néhány szerződés esetében az elején rendesen fizették a törlesztőrészleteket azért, hogy később vegye észre a csalást a pénzintézet és, hogy még több hitelt fel tudjanak venni a hamis szerződésekkel. Mielőtt megkötötték volna a szerződéseket, az egyikük mindig leellenőrizte, hogy az adott személy hitelképes-e, aztán az elkészített szerződéseket sok esetben tanúként és a szerződő félként is aláírták. A három férfi alig fél év alatt 27 személy adataival élt vissza, a fiktív szerződésekkel

összesen 4,4 millió forint kárt okoztak a pénzintézetnek.

Az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat ellenük.