Így táncolnak a Veszprém megyei szociális intézmény dolgozói és lakói - videó

kihívás tánc klip szociális intézmény  Lesencetomaj
Vágólapra másolva!
Táncra perdültek a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének lesencetomaji telephelyének dolgozói és lakói, így csatlakozva egy Dél-Afrikából indult zenés felhíváshoz, amelyet sokan a járvány időszakában az öröm, a hit és a remény táncos kifejezésének tartanak.
Vágólapra másolva!

– Apácák, orvosok, rendőrök, baráti társaságok, tűzoltók, gyerekek, idősek, profik, lelkes amatőrök... és most már szociális intézmény – írta a közösségi-oldalán Fülöp Attila. Az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára annak kapcsán posztolt, hogy a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének lesencetomaji telephelye is csatlkaozott egy világméretű zenés felhíváshoz, amely "az elmúlt időszakban lázban tartotta a világot".

Szerzetesek is csatlakoztak

Ahogy Fülöp a bejegyzésében írja, a dél-afrikai DJ Master KG és Nomcebo Zikode zenéje gospel alapokra épül és zulu nyelven szól a hitről, Jeruzsálemről, a béke városáról, a táncos koreográfiát pedig egy afrikai táncklub, a Fenomenos do Semba találta ki.

– írta Fülöp Attila, aki azt is hozzátette: a Drumcondra-i Szent Alphonsus kolostorának szerzetesei például azért csatlakoztak a kihíváshoz, mert az imádkozás kreatív formájának tartották a világméretű összefogást.

A most csatlakozó veszprém megyei intézmény reméli, hogy sok szociális intézmény követi a példájukat, hogy a járvány miatti bezártságot így is enyhítsék. Az ötletgazda Sümegi Krisztina, a mentálhigiénés csoport terápiás munkatársa volt, a táncban pedig az intézmény lakói és dolgozói is részt vettek.

A videót ide kattintva nézheti meg.