Jogerősen 400.000,- Ft pénzbüntetésre ítéltek egy férfit, aki egy áruházban a hátizsákjába rejtve próbált élelmiszereket és alkoholt lopni.

A férfi október 17-én az esztergomi áruházban több árut is a bevásárlókosarába rakott,  majd a próbafülkébe ment. A fülkében 3 darab, egyenként 699 forint értékű, 180 grammos készétel vonalkódját lekaparta, emellett 2 üveg, összesen 13.398 forint értékű, 0,7 literes whiskeyről leszedte a lopásgátló nyakpántokat, majd a termékeket a hátizsákjába rejtette, és megpróbált fizetés nélkül távozni velük.

A férfi ezután az önkiszolgáló kasszához ment, ahol kifizetett két pékárut majd a hátizsákjába rejtett termékek kifizetése nélkül elhagyta a kasszát. Azonban a biztonsági őrök tetten érték, és feltartóztatták.

A férfi az áruház elkülönített helyiségében a hátizsákjából elővette a lopott holmikat, amelyeket az áruház dolgozói visszavettek tőle. A vonalkódok lekaparása, illetve az áruvédelmi eszközök eltávolítása miatt a termékek megsérültek, eladhatatlanná váltak, ezzel a férfi 15.495 forintos kárt okozott.

A bíró ügyészi javaslatra 400.000 forint pénzbüntetést szabott ki, emellett a kár megtérítésére kötelezte.