Sorozatos lopások miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki Kiskunhalason négy hónapon keresztül tíz autóból lopott különböző értékeket összesen 478.000 forint értékben, két lopásban pedig az öccse is részt vett.

A többszörös és különös visszaesőnek számító férfi augusztus és november között parkoló autókat tört fel Kiskunhalason. A férfi hat kocsinak betörte vagy lenyomta az üvegét, három pedig nyitva talált. Egy kocsinak a csomagtartója volt nyitva, melyen keresztül bemászott az utastérbe.

A kocsikból táskákat, pénzt, mobiltelefonokat, iratokat és bankkártyákat vitt el, egyszer pedig egy digitális kamerát is magával vitt. A férfi összesen 478.000 forint kárt okozott,

a legalacsonyabb kárösszeg 6.000, míg a legmagasabb 107.000 forint volt. Az okozott kárnak csak egy része térült meg, az áldozatok kérték a meg nem térült kár megtérítését. Két esetben a férfi öccse is részt vett a lopásokban: amíg az idősebb testvér feltörte az autókat, ő a közelben figyelt.

A tolvaj letartóztatásban várja a tárgyalást, míg öccse szabadlábon védekezik. A járási ügyészség az idősebb férfit 10 lopásssal,míg öccsét 2 bűnsegédként elkövetett lopással vádolja.

Az ügyész a férfival szemben fegyházbntetés, öccsével szemben pedig felfüggesztett börtön kiszabását javasolta, bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.