Az oltásellenes DK-s polgármester elismerte, hogy alig adtak be vakcinát a kerületben

Vágólapra másolva!
A 18. kerületi lakosok alig hat százaléka kapta meg eddig az első oltást - ismerte el Szaniszló Sándor DK-s polgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Ez azért érdekes, mert az országos átlag már több mint 15 százalék, vagyis maga a polgármester bizonyította, hogy a baloldali vezetésű kerületben messze elmarad az oltás az ország többi részétől. Ennek oka pedig az a kampány, amit Szaniszló és a DK folytat az oltások ellen.
Vágólapra másolva!

Mint elsőként az Origo megírta, csütörtökön Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere közösségi oldalán közölte, hogy mivel több száz adag kínai vakcinára nem volt jelentkező a kerületben, így a kormány a felhasználatlan adagokat elszállítja.

Szaniszló bejegyzése után valóságos tömegfelháborodás alakult ki a poszt alatt,

több száz kommentelő azt kifogásolta, hogy a baloldali városvezetés nem is ajánlotta fel nekik a kínai oltást, amit ők minden további nélkül elfogadnának.

A tömeges tiltakozást látva Szaniszló órákon keresztül folyamatosan módosítgatta a posztot, majd délután öt körül levette.

Még csütörtökön este a régi indexesek blogján (melyet a Gyurcsánynéval szoros kapcsolatban lévő Dull Szabolcs irányít) megjelent egy Szaniszló melletti propagandacikk, melyben a DK-s polgármester minden állítását minimális forráskritika nélkül tényként közölték. A megmosolyogtató színvonalú propagandacikkben Szaniszló az oltások elszállítása ellen tiltakozó kerületi lakosokat "400-500 trollnak" nevezte, ami sokat elárul arról, hogyan is gondolkodik a kerület lakóiról.

Szaniszló péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában magyarázkodott, de teljesen belezavarodott a mentegetőzésbe.

A Gyurcsány-párti polgármester nem tudta érdemben megválaszolni, miért módosítgatta, majd miért vette le a posztot.

Azt állította, hogy csak éjjel foglalkozott a kérdéssel, és csak ezután, az "500 fideszes troll" miatt szedte le a posztot. Ez azonban hazugság, a bejegyzést csütörtök délután ötkor törölte.

Szaniszló amúgy tovább hergelt a kínai vakcina ellen, azt állítva, hogy a kerületi lakosok csak az uniós vakcinákat fogadják el, és ő követeli, hogy ilyeneket küldjön a kormány. A DK-s polgármester balszerencséjére utána a műsorban egy háziorvos következett, aki elmondta, ő minden vakcinát beadott, amit megkapott, aminek legfőbb oka, hogy ha valaki elutasítja az oltást, ő orvosként, szakmai érvekkel megpróbálja meggyőzni, hogy fogadja el.

Ebből pedig egyértelmű, a 18. kerületi háziorvosok egy része - nyilvánvalóan a baloldali városvezetés fenyegetése miatt - nem meggyőzi, hanem lebeszéli az embereket.