Ómolnár Miklós, a Mediaworks bulvár és magazin üzletágának igazgatója megszerezte és bemutatta a  vakcinaszerződéseket új YouTube-csatornáján. Ez azért érdekes, mert az Európai Bizottság szóvivője a napokban azt állította, hogy nem ők, hanem a tagállamok szerződtek a vakcinagyártókkal. Miért lehet érdeke a brüsszeli bürokráciának eltitkolni a tényeket? Mire megy ki itt a játék? - tette fel a kérdést Ómolnár Miklós.

A Moderna szerződésének előlapjaForrás: Youtube/Ómolnár Miklós: Feketén - Fehéren

Ómolnár új YouTube-csatornáján, a FEKETÉN-FEHÉREN címűben bemutatta az Európai Bizottságnak a négy vakcinagyártóval, a Pfizerrel, a Modernával, a Sanofival és a Janssennel kötött szerződéseit.

Mind a négy dokumentumon a "sensitive" felirat szerepelt, amiből arra lehet következtetni, hogy Brüsszel szerint ezek az adatok kényesek. A videóból az is kiderült, hogy a bizottság részéről Stella Kyriakides egészségügyi biztos írta alá a szerződéseket. Ez alapján egyértelmű, hogy az Európai Unió szerződött a gyártokkal.

Az aláírás a Moderna szerződésénForrás: Youtube/Ómolnár Miklós: Feketén - Fehéren

Ez azért érdekes, mert Stephan De Keersmecker bizottsági szóvivő szó szerint azt mondta:

A vakcinákat az uniós tagállamok rendelték meg, a Bizottság nem játszott ebben semmiféle szerepet.

A Pfizer szerződésének előlapjaForrás: Youtube/Ómolnár Miklós: Feketén - Fehéren

Leegyszerűsítve tehát azt mondta, hogy nem az Európai Bizottság szerződött a vakcinagyártókkal.

A Janssen szerződésének előlapján felsorolják az uniós tagállamokatForrás: Youtube/Ómolnár Miklós: Feketén - Fehéren

Miért lehet érdeke a brüsszeli bürokráciának eltitkolni a tényeket, letagadni a megkötött szerződéseket? Mire megy ki itt a játék? - tette fel a kérdést Ómolnár Miklós a videó végén. 

Aláírás a Sanofi szerződésénForrás: Youtube/Ómolnár Miklós: Feketén - Fehéren

Mint ismert, miután megosztotta a kínaiakkal és az oroszokkal kötött szerződéseket a kormány, a múlt héten ugyanezt kérte a nyugati oltóanyatokat illetően az Európai Bizottságtól.