Mandász Krisztina, a Jobbik szegedi alapszervezetének alelnöke, a Szegedi Humán Szolgáltató Központ programkoordinátora a közösségi oldalán oltásellenes posztokat tett közzé, illetve osztott meg. A baloldal pártjai tehát tovább folytatják az oltásellenes kampányukat. Ez megfelel az egyik baloldali elemző elszólásának, aki arról beszélt egy interjúban, hogy ha sokan meghalnak a járványban, azért az emberek a kormányt hibáztatják majd.

Mandász Krisztina március 12-én arról posztolt, hogy ő biztosan nem fogja magát beoltatni, mert nem bízik a koronavírus elleni vakcinákban, dacára a tudomány álláspontjának.

Forrás: facebook.com/mandaszkriszta

Egy másik bejegyzésben az Orvosok a Tisztánlátásért nevű, többnyire álorvosokat tömörítő szervezet oltásellenes bejegyzését osztotta meg. A szervezet egyik alapítója „egész véletlenül" a magát orvosnak hazudó Gődény György. 

Forrás: facebook.com/mandaszkriszta

A következő bejegyzésében egy tipikus fake news oldal látható, ami a vakcina egyébként nem létező „veszélyeiről" ír.

Forrás: facebook.com/mandaszkriszta

Ezt követi egy áltudományos poszt, amelyben kétségbe vonja a vakcinafejlesztés idejét és a védőoltás hatékonyságát, noha az ilyen jellegű álhíreket a szakemberek már rengeteg alkalommal megcáfolták.

Forrás: facebook.com/mandaszkriszta

„Természetesen" a kötelező maszkviselés és a kijárási korlátozások ellen is uszít. 

Forrás: facebook.com/mandaszkriszta

A Jobbik szegedi politikusának a célja elég egyértelmű: a többi baloldali politikushoz hasonlóan oltásellenes hangulatot akar gerjeszteni. 

Ez a lényege a baloldal oltásellenes stratégiájának

A baloldal oltásellenes stratégiáját korábban Krekó Péter, a baloldali, MSZP-SZDSZ kormányok által adófizetői százmilliókból kitömött Political Capital (PC) elemzője fogalmazta meg

A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor [Orbánnak] kell viselnie a következményeket  - nyilatkozta még december 26-án a baloldali Politicónak. A gondolatmenet szerint tehát a Gyurcsány által egyesített baloldalnak mindössze az a dolga, hogy elbizonytalanítsa az embereket a koronavírus-vakcinákkal kapcsolatban. 

Ahogy arról az Origo beszámolt, csütörtökön Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere közösségi oldalán közölte, hogy mivel több száz adag kínai vakcinára nem volt jelentkező a kerületben, így a kormány a felhasználatlan adagokat elszállítja. A bejelentés hírére valóságos tömegfelháborodás alakult ki a poszt alatt, több száz kommentelő azt kifogásolta, hogy a baloldali városvezetés nem is ajánlotta fel nekik a kínai oltást, amit egyébként minden probléma nélkül elfogadtak volna.  Miután óriási felháborodás lett a polgármester posztjából, Szaniszló előbb folyamatosan módosítgatta, majd törölte azt. Értesülésünk alapján, pénteken a vakcinabotrány miatt egy magánember feljelentette Szaniszlót a XVIII. kerületi rendőrségen. 

Az eset kapcsán legmegdöbbentőbb módon ezúttal is Szaniszló főnöke, Gyurcsány Ferenc reagáltaki szobanövények és háziállatok beoltásával próbált ízléstelenül és cinikusan viccelődni a harmadik hullám csúcsán. Nem véletlenül: miután Magyarország az Európai Unióban második az átoltottság tekintetében, a baloldal már mindent megpróbál, hogy lebeszélje az embereket az oltásról.

E stratégia mentén, Gyurcsány és Szaniszló után pedig most egy jobbikos politikus hergel az oltás ellen.