Már Szlovéniában is téma Vadai Ágnes és Fekete-Győr András fenyegetőzése

baloldal nem segít a járvány elleni védekezésben, VADAI Ágnes
Budapest, 2020. március 23. Vadai Ágnes DK-s képviselő a házszabálytól való eltérésről szóló szavazáson az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. Az ellenzék nem támogatta a házszabálytól való eltérést, és a kormány által benyújtott, a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvényjavaslat március 24-i elfogadását. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Egy szlovén újságírószervezet az Európai Parlamenthez és a Bizottsághoz fordul, miután a momentumos Fekete-Győr András után a DK-s Vadai Ágnes is újságírót fenyegetett meg. Vadai a közmédia egyik szerkesztőjével kapcsolatban azt írta, hogy úgy jár majd, mint a ruandai propagandisták, akik „a végén elnyerték méltó büntetésüket". Az Európai Unió két szerve korábban többször foglalkozott többek között a magyar médiahelyzettel is.
Vágólapra másolva!

Kiáll azon magyar újságírók mellett a Szlovén Hazafias Újságírók Szövetsége (Slovenian Association of Patriotic Journalists – SAPJ), akik

és arra kérik a magyar, lengyel és szlovén médiahelyzettel korábban többször is foglalkozó Európai Parlamentet és az Európai Bizottságot, hogy határozottan ítéljék el Vadai Ágnes (DK) és Fekete-Győr András (Momentum) nyilatkozatait. Az SAPJ szerint a brüsszeli vezetés csak így bizonyíthatja be, hogy nincs kettős mérce - olvasható a hirado.hu oldalon.

A szervezet emellett felszólította a Demokratikus Koalíciónak otthont adó S&D és a Momentumot a sorai között tudó Megújuló Európa pártcsaládokat, hogy emlékeztessék tagjaikat arra, hogy fenyegetésük teljességgel elfogadhatatlan.

Vadai Ágnes DK-s képviselő Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az SAPJ emlékeztet, hogy Vadai Ágnes a ruandai népirtás mintájára tett leszámolással fenyegette a köztévé egyik újságíróját, Fekete-Győr András pedig úgy nyilatkozott, hogy kormányra kerülésük esetén megtiltaná bizonyos konzervatív újságíróknak a szakmájuk gyakorlását.

– áll a szervezet közleményében.

Korábban Fekete-Győr András botrányos kijelentéseivel kapcsolatban az Alapjogokért Központ tájékoztatólevelet küldött az Európai Parlament és az Európai Bizottság tagjainak arról, hogy a magyarországi baloldal hogyan viszonyul az általa oly sokat emlegetett szabadságjogokhoz.

Az elemző- és kutatóintézet Vadai Ágnes kirohanását sem hagyta szó nélkül, megemlítve, hogy a ruandai népirtásnak százezrek estek áldozatul.