Hódmezővásárhely baloldali polgármestere, Márki-Zay Péter vasárnap a közösségi oldalán gyalázta a Fidesz támogatóit, külön tekintettel a párt vidéki szimpatizánsaira, akik szerinte „egy keresztrejtvényt sem tudnának megfejteni". A baloldali városvezető a Békemenet résztvevőit is minősítette a maga primitív stílusában.

Márki-Zay Péter a szokásos módon, a Facebook-oldalán történő élő bejelentkezésben fejtette ki véleményét a nagyobbik kormánypárt támogatóiról. A nagyon hosszú, közel kétórás beszéde vége felé, 1:18 körül kezdte el gyalázni a fideszeseket.

Márki-Zay PéterForrás: MTI/Mohai Balázs

Hódmezővásárhely baloldali polgármestere ezt mondta szó szerint: Az egyébként a Fidesz mélyrepülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani. [...] Nyilván a Békemenet sem igazán a professzorok felvonulása volt, de hogyha most megnézzük, akkor már Békemenet sincsen, már a Professzorok Batthyány Köre sem áll oda. Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni. 

Egy hódmezővásárhelyi hírportál, a Promenad emlékeztet rá: Márki-Zay rendszeresen szokta gyalázni a fideszeseket, a kormánypárt szavazóit, támogatóit. Egyébként 2020. július 19-én a baloldali polgármester a témával kapcsolatosan még azt mondta: „Azt a leghatározottabban szeretném cáfolni, hogy én valaha is a fideszes szavazókat minősítgettem volna". Ennek alapján nagyon úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter nem mondott igazat, sem most, sem pedig akkor.