Vádat emeltek azzal a 36 éves, letartóztatásból szabadult férfival szemben, aki életveszélyesen megfenyegette idős szomszédjait, akik egy korábbi ügyében tanúskodtak.

A férfival szemben bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folyt őeljárás, amiért három évet töltött rácsok mögött. Augusztus 18-án a bíróság megszüntette a férfi letartóztatását és elrendelte a bűnügyi felügyeletét.

A döntés szerint a férfi nem hagyhatta el lakását, ami két idős asszony lakásával volt egy udvarban.

A két asszony a férfival szemben folyó eljárásban korábban tanúként vallomást tett. A férfi szabadulása alkalmából késő estig iszogatott, majd átkiabált a szomszédoknak és életveszélyesen megfenyegette őket a rokonaikkal együtt.

A férfi nem maradt hosszú ideig szabadlábon, mivel a bíróság újra elrendelte a letartóztatását. Ennek oka az volt, hogy fennáll a veszélye, hogy újra megfenyegeti a tanúkat és megnehezíti a bizonyítást. Emellett az sem kizárható, hogy folytatja a bűncselekmények elkövetését. 

A férfit letartóztatták. A Balassagyarmati Járási Ügyészség az idős emberek zaklatása miatt is vádat emelt vele szemben, és börtönbüntetés, illetve közügyektől eltiltás kiszabását javasolta.

Ebben az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönthet majd - írja az Ügyészség oldala.