Két ember megölése miatt állhat bíró elé a mosonmagyaróvári villanyszerelő gyilkosa

LEZÁRT AKTA: KETTŐS EMBERÖLÉS MIATT KELL FELELNIE, É. Imre, Győr, gyilkosság
Vágólapra másolva!
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lezárta a 64 éves, győri É. Imrével szemben előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. 
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint a vállalkozó 2018. március 31-én kora reggelre találkozót beszélt meg egy 55 éves mosonmagyaróvári villanyszerelővel az egyik abdai töltőállomáshoz.

Az áldozatot az Ikrényben található telkére csalta és megölte.

A nyomozók szerint 2015. június 3-án délután is embert ölt méghozzá ugyanott.

Egy váci férfi is az áldozata.

Vele a gyilkosság helyszínére beszélt meg egy találkozót. A kettős gyilkos célja az volt, hogy megszerezze áldozata markológépét, amit Ausztriában bérelt.

Helyszínelő rendőr a gyilkosság helyszínén Forrás: Police.hu

A villanyszerelő eltűnését a felesége jelentett be 2018. március 31-én délután a rendőrségen. Az asszony elmondta, hogy a férfi reggel 5 óra után ment el otthonról a kisteherautójával és azóta nem adott magáról életjelet.

Azt is elárulta, hogy É. Imrével beszélt meg találkozót, mivel a győri vállalkozó több ezer euróval tartozott neki.

2018. április 1-jén indult meg a nyomozás az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Ausztriában megtalálták a bérelt markológépet Forrás: Police.hu

A nyomozók először a férfi eltűnése miatt indítottak eljárást, majd a találkozó kapcsán gyűjtött adatok és információk megerősítették a gyanút, hogy bűncselekmény áldozatává vált, ezért büntetőeljárásban folytatták a felkutatását.

A három éven át tartó nyomozás során megtalálták a vállalkozó telkén az áldozat szerszámait és az eltűnésekor viselt ruhája egy darabját is. Emellett az autója is nála volt.

Ezek alátámasztották a feltételezést, hogy a mosonmagyaróvári villanyszerelővel a 64 éves É. Imre végezhetett. Ezt erősítette meg az is, hogy a gyanúsított többször ellentmondásba keveredett önmagával a vallomásai során és azzal is, amit a tanúk állítottak.

Az információk alapján - ahogy a rendőrség oldalán írták - egyre jobban szorult a hurok a győri férfi nyaka körül.

2018 júliusában a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a 2015- ben eltűnt partnerének autóját is megtalálták és lefoglalták.

Ez volt az az autó, amivel egy É. Imrével megbeszélt találkozóra indult az áldozat, és aztán a rokonai soha többé nem látták viszont. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói kiterjesztették a nyomozást a váci férfi esetére is. Az eljárás során, Ausztriában megtalálták a bérelt markológépet, amit É. Imre használt első áldozata eltűnése után.

Helyszínelés Forrás: Police.hu

A terhelő bizonyítékokra tekintettel 2018. november 15-én - az akkor már letartóztatás alatt álló férfit a rendőrök a 2015 évben eltűnt váci férfi sérelmére előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel is meggyanúsították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a begyűjtött helyszíni nyomokat szakértői vizsgálatoknak vetették alá, majd a beérkezett vélemények, valamint az eddig összegyűjtött bizonyítékok alapján lezárták a nyomozást. Az iratokat a napokban küldték el Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek vádemelési javaslattal.