Ez egy igazi kertvárosi része a fővárosnak

Vágólapra másolva!
Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a választókörzetéről, a járványról, a vakcinák fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A képviselő a választókörzetéről, Rákosmentéről elmondta, egyre népszerűbb a városrész, egyre többen költöznek oda a belvárosból, mert ez egy igazi kertvárosi része a fővárosnak, amelyik ráadásul folyamatosan fejlődik. Hozzátette, országyűlési képviselőként a kerület vezetésével azon dolgozik, hogy mindent megteremtsenek az itt élőknek, hogy például ügyeket intézni minél kevesebbszer kelljen bemenni a belvárosba. A fejlődés folyamatos, ugyanakkor az is igaz, a kerületnek van egy jelentősproblémája, ez pedig a közlekedés,jelenleg nagyon nehézkes a főváros belső részeibe való bejutás.

Ezen a területen még nagyon sokat kell tenni, de vannak előrelépések, például a kormány döntése értelmében újból nekifognak az Örs vezér terén lévő metrónak és a szintén ott lévő HÉV-nek az összekapcsolására, ez a Rákosmentére kimenő metró álomnak az első állomása, amennyiben ez megvalósul, úgy a kerület rákapcsolódhat Budapest közlekedési érrendszerére. Mindez természetesen nem egy év alatt fog megtörténni, de a mostani uniós költségvetési ciklusban már lehet forrásokat tervezni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.