Az átlagosnál jóval nagyobb termetű a kínai férfi, aki meggyilkolta a tanárnőt a Honvédkórházban

kórház, egészségügy, 
2020.11.16.
Magyar Honvédség Egészségügyi Központ
A brutális gyilkosság a Honvéd Kórház egyik intenzív osztályán történt 2 hete, az elkövető kínai férfi állítólag semmire nem emlékszik a történtekből (illusztráció).
Vágólapra másolva!
A Blikk megtalálta azt a Budapest VIII. kerületében lévő éttermet, ahol szakácsként dolgozott az a 37 éves kínai származású férfi, aki egy kötözőollóval 30 szúrással megölt egy lélegeztetőgépen lévő beteget a Honvédkórház Covid-osztályán. A vendéglátóhely a járványhelyzet miatt jelenleg zárva van, ám az utcában élők közül többen is ismerik a kötözőollóval ámokfutást rendező elkövetőt.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, március 13-án a kínai férfi valahogy hozzájutott egy kötözőollóhoz, amivel rárontott a mélyaltatásban, lélegeztetőgépen lévő 54 éves Mariannára.

A legtöbb szúrás a tanárnőként dolgozó nő fejét érte, akinek a szeme és az agya is menthetetlenül károsodott a támadás során.

Egy ideig gépek tartották életben a pedagógust, nem sokkal később azonban meghalt.

- mesélte a napilapnak a közelben lakó idősebb férfi, aki törzsvendégnek számított az étteremben.

A Blikk információi szerint az elkövető azért volt egy ideig az ágyához kötözve, mert saját magára is veszélyes volt, többször is kitépte a csöveket a testéből. Ezért lekötözték, de miután lenyugodott, eloldozták.

A brutális gyilkosság a Honvéd Kórház egyik intenzív osztályán történt 2 hete, az elkövető kínai férfi állítólag semmire nem emlékszik a történtekből (illusztráció) Fotó: Polyák Attila - Origo

A tragédia napján délután 5-ig teljesen normálisan viselkedett, aztán magához vett egy műanyag nyelű kötözőollót - a korábbi hírekkel ellentétben nem sebészolló volt a gyilkos eszköz -, majd rátámadt a betegtársára.

Az ilyen ollót nem kell elzárva tartani, teljesen általános, hogy a kórtermekben tartják, a többi, a kötözéshez szükséges eszköz mellett. Mivel a megtámadott asszony magánál volt, segítséget tudott hívni, ezért a férfi átrohant egy másik kórterembe, ahol Marianna feküdt.

Mint a napilapban írták,

a támadást több ápoló is végignézte, de önmaguk védelmében nem mertek közbelépni.

Biztonsági személyzet pedig az intenzív osztályon nincs, hiszen az ott fekvő betegeknek az állapotukból kifolyólag nincs arra szükségük.

A gyászoló család talán egyetlen halvány vigasza, hogy Marianna semmit sem érzett a támadásból.

Az elkövető semmire nem emlékszik

Az elkövető nem tudta megindokolni tettét, állítólag nem is emlékszik semmire.

- nyilatkozta a lapnak dr. Lichy József, a család jogi képviselője.