A húsvéti ünnepek előtt és után is véradásra hív mindenkit az Országos Vérellátó Szolgálat

véradás
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) közleményében azt írja, hogy mivel négynapos ünnepre készülünk, a hosszú hétvégék pedig mindig különös kihívást jelentenek a vérgyűjtésben. A betegek ellátásához viszont folyamatosan szükség van a vérkészítményekre az ünnepek előtt, alatt és után is. Legrövidebb lejárati idejű készítményük felhasználhatósága 5 nap, ezért az ellátás megfelelő szintű biztosításához szükség van a véradók kiemelt segítségére, amely a betegeknek esélyt ad a gyógyulásra, életben maradásra.
Vágólapra másolva!

Az OVSZ kéri, hogy aki teheti, és egészségesnek érzi magát, tervezzen be egy órát a húsvéti előkészületekbe, és menjen el vért adni, hogy az életmentő adomány segítse a gyógyító munkát.

Közleményükben kihangsúlyozzák, hogy a véradások helyszínein mindent megtesznek azért, hogy a véradók és az OVSZ munkatársai is biztonságban legyenek.

Illusztráció. Forrás: Thinstock

A véradások pontos idejéről és helyszínéről a www.ovsz.hu és a www.voroskereszt.hu oldalakon lehet tájékozódni, mint írták, szeretettel várják a véradókat.