Czeglédy Csaba továbbra sem mutatta be azt az iratot, amely segítségével jogi szakvizsgára jelentkezett

Vágólapra másolva!
Budai Gyula szerint kérdések merülnek fel Czeglédy Csaba jogi szakvizsgájával kapcsolatban, mivel furcsa körülmények között végezte az ehhez szükséges hároméves szakmai gyakorlatát. A fideszes képviselő továbbra is kíváncsi arra az iratra, amely segítségével jogi szakvizsgára jelentkezett. A Facebookon Czeglédy fake newsnak nevezte, amit írtunk, de semmilyen bizonyítékkal nem állt elő. Mint ismert, a baloldal táskás emberének nevezett, korábban adócsalásért jogerősen elítélt ügyvéd zavaros körülmények között intézte szakvizsgáját is.
Vágólapra másolva!

- írta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője Czeglédy Csabának annak kapcsán, hogy az adócsalásért jogerősen elítélt politikus jogi szakvizsgája kapcsán kérdések merültek fel.

„Czeglédy Csaba a Vas Megyei Ügyvédi Kamara nyilvántartásában 2010. december 31-től szerepel, ezen időponttal jegyezték be ügyvédként" – hozta nyilvánosságra a megyei szervezet elnökének levelét közösségi oldalán korábban Budai Gyula. A fideszes parlamenti képviselőnek a közérdekű adatigénylésre adott válaszban az is olvasható: a jogi szakvizsgához szükséges igazolást nem a Vas Megyei Ügyvédi Kamara állította ki.

- fogalmazott Budai Gyula.

Érdekes jogi ütközések

Czeglédy Csaba jogi végzettsége hétfőn is téma volt a parlamentben. Budai Gyula felszólalásában megemlítette: Czeglédy Csaba éppen abban az időszakban töltötte hároméves joggyakorlati idejét, amikor főállásban volt Szombathely alpolgármestere. A politikus korábban a Pesti Srácoknak azt nyilatkozta: 99,9 százalék, hogy nem volt szükség engedélyeztetni jogi természetű munkaviszonyát.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az országgyűlésben azt mondta: az akkor hatályos törvény szerint főállású polgármester vagy alpolgármester nem létesíthetett egyéb munkaviszonyt.

A jogi szakvizsgával kapcsolatos rendelet szerint jogi szakképesítéshez kötött, főállású munkakörben töltött gyakorlati idő szükséges a szakvizsgához. Az alpolgármesteri tisztség nem számít jogi munkakörnek.

Czeglédyt adócsalásért jogerősen elítélték

Mint ismert, Czeglédy Csaba pályafutása során többször is kénytelen volt a bíróság elé állni. A szombathelyi ügyészség 2000 augusztusában megrovásban részesítette 11 rendbeli jogosulatlan adatkezelés, valamint kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt.

Két évvel később a szombathelyi bíróság első fokon két évre felfüggesztett 8 havi börtönre, illetve 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte el adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. A vádirat szerint hamis számlák segítségével nem fizetett be több mint 8 millió forintnyi áfát és társasági adót.