Gyurcsányék egy főorvosra hivatkozva azt állították, a lélegeztetőgép embereket öl, de kiderült, a főorvos nem mondott ilyet

fake news, álhírek, illusztráció
Vágólapra másolva!
Elképesztő álhírt terjeszt a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció (DK) dorogi (Komárom-Esztergom megye) alapszervezete a közösségi médiában, most éppen azt hazudják, hogy a lélegeztetőgép embereket ölt meg. Ráadásképpen ezt a nyilvánvaló fake newst egy orvos szájába adta a Gyurcsány-párt, az orvos azonban soha nem mondott ilyet.
Vágólapra másolva!

"Dr. Frei Norbert, a kiskunhalasi kórház főorvosa beszél most a tévében. Ő is azt mondja, hogy a lélegeztetőgéptől halnak meg a betegek. Vagyis az a jelenség van itt is, hogy "a műtét sikerült, a beteg meghalt".

2021. március 18-án, reggel 8 óra 17 perckor jelentette meg ezt a nyilvánvaló álhírt egy bizonyos Kendrik Györgyi a Facebook-oldalán. Március 20-án, 19 óra 40 perckor

az álhírt megosztotta a Demokratikus Koalíció (DK) dorogi alapszervezete is, másképp fogalmazva, a Gyurcsány-párt tevékeny részt vállalt az álhír terjesztésében

hívja rá fel a figyelmet a Drót.info nevű tényfeltáró blog.

Forrás: facebook.com/dorog.dk

Dr. Frei Norbert, a kiskunhalasi kórház főorvosa azonban soha nem mondott ilyet, a tényfeltáró blog külön kiemelte, hogy a DK róla is álhírt terjeszt.

A BEOL beszámolója szerint dr. Frei egy új eljárásmódot alkalmazott nemrég a koronavírusos betegek kezelésében, és

"ennek köszönhetően sikerült megmenteni egy Békés megyei, 36 éves, koronavírus-fertőzött kismama életét, aki válságos állapotban került a halasi járványkórházba".

Rosszul áll a Gyurcsány-párt Dorogon, ezért folyamodhatott álhírgyártáshoz

Dorogon, mint bányászvárosban, korábban erős volt a baloldal, de az utóbbi 10 évben látványosan amortizálódott. Ennek az egyik jele az, hogy

2018-ban a Gyurcsány-párt alelnöke, Vadai Ágnes volt a képviselőjelöltjük, de a helyiek nem szavaztak neki bizalmat,

így Vadai végül listáról jutott be a parlamentbe. Sajtóhírek alapján jövőre Nyíri Attila lehet a DK képviselőjelölt-jelöltje.

Van azonban még egy ember, aki a 2022-es választáson Gyurcsány pártjának helyi támogatásában bízik. Az úgymond "előválasztást" követően jó eséllyel a dorogi illetőségű jobbikos, a pártjával együtt az elmúlt években egyre inkább a fővárosi baloldali elithez igazodó Nunkovics Tibor lehet majd jövőre Gyurcsány Ferenc jelöltje.

Nunkovicsról egyébként közös esztergomi polgármesterjelöltjük azt mondta, hogy

megélhetési politikus, "(...) ugyanakkor meg tudjuk róla, hogy életében még igazából a szakmájában nem dolgozott".