Újabb botrány Gyöngyösön: csökkentené az oltási időt a baloldali polgármester

Hiesz György
Vágólapra másolva!
Meg akarja szüntetni a 24 órás sürgősségi ellátást Gyöngyösön, mert a baloldali városvezetés így akar megspórolni 13 millió forintot. Pontosan annyit, amennyit karácsonykor kifizetett az önkormányzati dolgozóknak jutalomra. Hiesz György - aki egyébként soron kívül oltotta be magát a koronavírus elleni vakcinával - döntésével a város több háziorvosa sem ért egyet. Horváth László, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője szerint a polgármester veszélyezteti az oltási tervet is, mert kevesebb idő jut a vakcinák beadására. Hiesz György aztán bejelentette, hogy április végéig marad a 24 órás sürgősségi ellátás.
Vágólapra másolva!

Gyöngyös baloldali városvezetése a járvány legnehezebb napjaiban pénzt von el az orvosi ügyelettől, így az április elsejétől nem lesz elérhető reggel 8 és délután 4 óra között – minderről Horváth László országgyűlési képviselő beszélt a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Kifejtette: egész egyszerűen nem igaz, hogy Gyöngyösnek nincs évi 13 millió forintja erre, hiszen jutalmazásra ennyit fordítanak.

Arról is beszélt, hogy

Horváth László arra kérte Gyöngyös baloldali városvezetését, hogy haladéktalanul vonja vissza döntését, legalább a járvány levonulásáig.

Mint arról korábban beszámoltunk, Hiesz György, Gyöngyös jelenlegi baloldali polgármestere volt az első magyar politikus, aki a hatalmát kihasználva soron kívül beoltatta magát a koronavírus elleni vakcinával. Egyébként nemcsak Hiesz, hanem a felesége is megkapta az oltást, sőt, még Hiesz háziorvosának felesége is. (Még egy politikusról derült ki, hogy soron kívül szerzett oltást magának, Gyurcsány újbudai polgármestere, László Imre.)

Hiesz Györgyéknek jutalomra és soron kívüli oltásra volt pénzük és energiájuk, 24 órás orvosi ügyeletre nincs Forrás:

Módosítást kértek

Továbbra is aggályosnak tartja Nagy Éva háziorvos az önkormányzat azon döntését, miszerint április elsejétől csak a kötelező időben, 16 órában biztosítja a központi orvosi ügyelet működését – minderről a gyöngyösi televízió számolt be. A helyi tv műsorában elhangzott:

a járványhelyzet még sosem volt ennyire aggasztó, az egészségügyi dolgozókra pedig az eddigieknél is több teher hárul, így a háziorvos attól tart, hogy az ügyelet napközbeni hiánya a betegekre is kihat.

Az ügyelet vezetése arra kérte az önkormányzatot, hogy június végére módosítsa a működési idő csökkentését. A válasz is megérkezett, miszerint az anyagi nehézségek indokolják az áprilisi változást - olvasható a PestiSrácok honlapján.

Az önkormányzat szerint a magyar városok 95 százalékában eddig is 16 órás volt az orvosi ügyelet, ebben az évben pedig olyan szűkös költségvetés áll a város rendelkezésére, amellyel április 1-től itt is csupán a 16 órás orvosi ügyeletet tudják biztosítani, eleget téve ezzel a jogszabályi kötelezettségnek – olvasható a gyöngyösi televízió online felületén.

Horváth László fellépésének köszönhetően visszaáll a 24 órás orvosi ügyelet, de csak április 30-ig

Hiesz György később a közösségi oldalán bejelentette, hogy

nem módosul a 24 órás betegellátás 16 órásra, tehát - egyelőre - visszaáll a régi rend,

de csak április 30-ig.

Gyöngyös baloldali polgármestere, Hiesz György szerint

korábbi döntése korrigálása mögött Horváth László fideszes országgyűlési képviselő fellépése és a város háziorvosainak a kérése áll.