Információnk szerint az Operatív Törzs miniszteri rangú tagjai összeültek a miniszterelnöknél, hogy véglegesítsék az Iparkamara javaslataival kapcsolatos döntést. A megbeszélésen részt vesz Pintér Sándor, Kásler Miklós, Rogán Antal és Gulyás Gergely is.

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában arról is beszélt, hogy a boltok nyitvatartását illetően átállhatnak a négyzetméter-alapú szabályozásra, tíz négyezetméterenként egy ember tartózkodhatna a helyiségben, de erről még tárgyalnak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kedden egyeztetett a miniszterelnökkel, és a kiskereskedelmi szektorban úgynevezett négyzetméter-alapú újranyitás megvalósítását javasolta, eszerint az üzlethelyiségek esetében 5-10 négyzetméterenként egy vevő tartózkodását javasolják.  A 100 négyzetméter alapterületet meghaladó üzletek esetében 15 vagy 20 négyzetméter juthat egy vevőre a kamara javaslata szerint.

A bevásárlóközpontok, plázák esetében egyedi szabályozás kidolgozását tartják szükségesnek, mivel azok működése eltérő az egyéni üzlettípusoktól. Ezen üzletek esetében is a négyzetméter-alapú korlátozások betartása lenne irányadó szerintük.