Újabb Soros-szervezetet támogatnak Niedermüller Péterék Erzsébetvárosban

Vágólapra másolva!
Beszáll a K-Monitor nevű kerékpárosoknak készülő térképes szoftver fejlesztésének előkészítésébe az erzsébetvárosi önkormányzat, feltehetően nem ingyen. Nem ez az első alkalom, hogy a baloldali városvezetés előnyben részesíti Soros György valamelyik hazai szervezetét: tavaly májusban Niedermüller Péterék közel hatmillió forintért bízták meg az önkormányzat belső dokumentumainak átvizsgálásával a Transparency Internationalt (TI). Józsefváros után Erzsébetvárosban is terjeszkedik a Soros-háló.
Vágólapra másolva!

Facebook-történetben ismertette az erzsébetvárosi önkormányzat, hogy a K-Monitor nevű szervezet "együttműködésre kérte fel" a helyi KlímaKabinetet, mégpedig legújabb fejlesztésének előkészítéséhez kért támogatást.

A szövegkörnyezetből arra lehet következtetni, hogy a baloldali városvezetés nem zárkózik el a felkérésétől, sőt, abban teljes mértékben partner. Ennek ellenére sem a hivatalos kerületi oldalon, sem az önkormányzat közösségi oldalán nem található erre nézve egyéb információ.

Forrás: Facebook/Origo

A K-Monitor önmeghatározása szerint egy korrupciókutató szervezet, ami "civil tevékenysége mellett megbízásra végez szakértői, kutatói és tanácsadói munkát a működésével kapcsolatos témákban". Mint az köztudott, a szervezet nagyobbrészt Soros Györgyhöz köthető támogatásokból fizeti alkalmazottait. 2012-ben és 2013-ban például 80 ezer dollárnyi intézményi támogatást kaptak az amerikai milliárdos akkor még Open Society Institute (OSI) néven futó alapítványától.

Legutóbb azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy hét másik hazai Soros-szervezettel közös dokumentumban támadták Magyarországot az Európai Bizottságnál. Mint ismert, az uniós testület rendszeresen készít jogállamisági jelentéseket, ehhez idén is kikérték a tagállami civil szervezetek véleményét.

Pártelnök és polgármestere: Gyurcsány Ferenc és Niedermüller Péter Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

De pontosan mi az a projekt, amit Niedermüller Péter a járvány harmadik hullámának idején ennyire fontosnak tartott megtámogatni, feltehetően nem kevés pénzért? A "PARTIMAP - Térkép kerékpározó polgároknak" elnevezésű felületen az olvasható, hogy "a K-Monitor most egy olyan térképes szoftvert fejleszt, amely teret kínál a közös gondolkodásra és a problémás helyzetek megvitatására." Így a jelek szerint a baloldali vezetésű önkormányzat egy biciklistáknak készülő térképes szoftvert finanszíroz meg.

Merényi Miklós, a K-Monitor munkatársa azt írta az ügy kapcsán, hogy "pénzügyi tranzakció sem egyik, sem másik oldalról sem eddig, sem ezután nem fog történni a projekt keretében."

Ahogy korábban megírtuk, a DK-s polgármester a járvány harmadik hulláma alatt közzétett egyik posztjában Soros György nyílt társadalom eszméjét hirdetve arról értekezett, hogy az elmaradottabb térségekből érkező bevándorlók gazdagságot hoznának Magyarországnak, ezért be kellene fogadni őket. "Mi pedig olyan Európát, olyan Magyarországot akarunk, amely befogadja és támogatja a menekülteket, amely a bevándorlásban nem veszélyt, hanem gazdagodást és lehetőséget lát" - írta ki Facebook-oldalára. A kommentszekcióban többen is kifogásolták, hogy Niedermüller a bevándorlókkal foglalkozik, ahelyett, hogy a védekezésre összpontosítana.

Áramlik a közpénz Niedermüller Pétertől a Soros-szervezeteknek

Soros György hazai szervezetei jól érzékelhetően terjeszkednek Erzsébetvárosban is. Tavaly júniusban a baloldali városvezetés közel hatmillió forintért bízta meg az önkormányzat belső dokumentumainak átvizsgálásával a Transparency International Magyarországot (TI).

Mint ismert, a szervezet Soros György egyik legismertebb globális szervezete, bevételük jelentős része az amerikai milliárdostól érkezik. Akárcsak a K-Monitor, ők is részt vettek annak a dokumentumnak az összeállításában, amellyel Magyarországot támadták az Európai Bizottságnál.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a hazai Soros-szervezetek az önkormányzati választás után a Pikó András vezette Józsefvárosban építették ki erőközpontjukat. Az elmúlt másfél év azonban megmutatta, hogy nemcsak itt tettek szert komoly befolyásra az amerikai milliárdos lerakatai is.