Továbbra is tart a vita az európai uniós vakcinabeszerzésekről. Miután Orbán Viktor kormányfő pénteken kijelentette, hogy rossz döntés volt a központosított rendszer kialakítása, hiszen a tagállamok külön-külön gyorsabban jutottak volna oltóanyagokhoz, Gyurcsányné, a Demokratikus Koalíció (DK) uniós képviselője menetrendszerűen bírálta szavait. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán az előbbiekre reagálva jelezte, hogy kizárólag Brüsszel a hibás azért, hogy Európában nincs elég oltóanyag.

Magyarország képes lenne oltásból a többszörösét is beadni az embereknek, csakhogy nem tudunk több embert beoltani, mert nincs elegendő vakcina - jelentette ki szokásos pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök arról is szót ejtett, hogy azok az országok, amelyek nem rendeltek időben oltóanyagot és nem intézkedtek időben, Magyarországhoz képest jóval rosszabb helyzetben vannak.

Véleménye szerint a legfőbb probléma az, hogy a vakcinák beszerzését a nyugati világ gyógyszergyáraitól átengedték Brüsszelnek. Megjegyezte, ez rossz döntés volt, ugyanis azt kellett volna mondani, hogy minden ország maga intézze a vakcinabeszerzéseket.

Gyurcsányné, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében támadta a kormányfőt, amiért annak idején ő is belement a közös uniós vakcinabeszerzésbe. 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán reagált a baloldali politikus vádjaira, azt írva, hogy  

üzenem Gyurcsánynénak, kizárólag Brüsszel a hibás azért, hogy Európában nincs elég oltóanyag. Ha a tagállamok maguk szerezhették volna be a vakcinákat, olyan sikeresek lehetnének a védekezésben, mint Nagy-Britannia vagy Izrael!