A DK egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán háziorvos azzal került a köztudatba, hogy néhány hónapja megpróbálta elbizonytalanítani az embereket a koronavírus elleni oltásokban. Újabban azért háborog, mert szerinte túl sok kínai vakcinát kap, és a keletről érkezett oltóanyagokat továbbra sem ajánlaná. Szerinte az is baj, hogy a betegek túl gyakran telefonálnak a rendelőbe.

Legutóbb a Klubrádiónak adott interjúban Komáromi Zoltán meglepő módon már arról panaszkodik, hogy kevés a neki tetsző vakcina, és folyamatosan betegek telefonjaival kell szembesülnie. A Facebook-oldalát (rendkívül elmés módon) teleirkálta azzal, hogy ő oltáspárti, de azért annyira nem ijedt meg a bírálatoktól, hogy abbahagyná bizonyos oltások ellen a hergelést.

A vakcinahiány egyébként - Brüsszel hibájából - összeurópai jelenség, hazánk pedig hetek óta az unió előtt jár a vakcinák beszerzésében. A 12. kerületben praktizáló DK-s orvos úgy kampányol az oltás ellen, hogy folyamatosan a keletről érkező - kínai és orosz- oltóanyagok megbízhatóságát vonja kérdőre. A statisztikát Komáromi is ismeri, amely szerint Magyarország átoltottsága hetek óta az unióban élen van, Málta után a második helyen áll, húsz százalék körüli lakosságarányú átoltottsággal. A baloldali politikus szerint azonban ez az átoltottsági állapot olyan, mint a világbajnokságban a selejtező. „El kell jutni a döntőig, nézzük meg, akkor hol tartunk."
A Klubrádióban azt is mondta, továbbra sem hisz a kínai oltóanyagban, de a beteg kérésére beadja a vakcinát.Komoly problémának tartja, hogy naponta negyven telefont kapnak a rendelőben a vakcina miatt, mert valamelyik központi e-mail-címről felszólítás ment körbe, hogy érdeklődjenek háziorvosuknál, hogy mikor kerülhetnek sorra. 
Ezzel szemben több veszélyeztetett életkorú éppen azért várt türelemmel - éppen Komáromi Zoltán kerületében egyébként - , mert éppen azt olvasták, hogy nem kell telefonálni, mindenki sorra fog kerülni. És ez így is lett.
Noha Komáromi a 12. kerületből azért elégedetlenkedik, hogy nincs elég brüsszeli vakcinája, éppen ebben a kerületben kérdeztünk meg több veszélyeztetett életkorút, akik az elmúlt hetekben már legalább az első oltáson túlvoltak, és kimondottan profi, fegyelmezett oltási procedúrának nevezték a Hegyvidéken működő eljárást. Igaz, egyiküknek sem Komáromi a háziorvosa...

Komáromi Zoltán szerint ötven százaléka kínai az oltóanyagnak, amit megkapott. (Ez meglehetősen furcsa lenne, az országos átlag ennek a töredéke.)  De mit akarhatott ezzel mondani Komáromi? Hogy direkt az ő rendelőjét árasztották el a kínai vakcinával, amely ellen annyira kikelt?

Komáromi ZoltánForrás: MTI/Balogh Zoltán

Járt a hét elején Komáromi az ATV-ben is. A kínai vakcinát illetően az ATV műsorvezetője is hangsúlyozza, hogy mostanra az összes szakember azt mondja, hogy minden vakcina jobb, mint a betegség, ezzel a DK-s politikus-háziorvos továbbra sem ért egyet. Komáromi Zoltán még mindig állítja a nem brüsszeli vakcinákról, hogy nem látható hatékonysági vizsgálat. Ezt a műsorvezető is megcáfolta, mert közismert, a Sinopharm oltóanyaga 90 százalékos eséllyel megelőzi a megbetegedést.
Nyilvánvalóan nem mond igazat és pánikot kelt azzal is a DK egészségügyi szakpolitikusa, hogy a stúdióban előhozta az ötmilliós bírságot, amely akkor róható ki a háziorvosra, ha megtagadja hétvégén az oltást. „Ha nem kapok oltóanyagot, hogyan oltsak?"- teszi fel az álszent kérdését az orvos, amelyre maga is tudja a választ: nyilvánvalóan nem az ilyen esetre vonatkozik az említett szankció.
Az egészségügyi szakpolitikust, úgy tűnik, a vírushelyzet okozta, állandó készenléti állapot is aggasztja a betegek telefonjain túl, hiszen a stúdióba egy kinyomtatott levéllel érkezett, amit néhány órával a munkaideje lejárta után kapott a másnap beoltandó betegek listájával.

Erre a Magyar Nemzet publicistája adta meg a találó választ: „háborúban a támadók nem szokták megkérdezni, hogy délelőtt vagy délután támadhatnak-e, és helyzet esetén a védők se szoktak egyik oldalukról a másikra fordulni az ágyukban arra hivatkozva, hogy épp nincsenek szolgálatban."Veszélyhelyzet van, ezért Komáromi aggodalmas körorvos tekintetével ül be a stúdiókba, miközben nyilvánvaló politikai kampányt folytat a járvány idején. 

Nem véletlenül írta Komáromi legutóbbi posztja alá egy Facebook-hozzászóló: „Már régen etikai bizottsági eljárást kellene kezdeményezni ellened, Magyarország legokosabb háziorvosa."