A vasárnapi állapot szerint Magyarország került az uniós lista élére a felnőtt lakosság átoltottsága terén - írja a Portfolio.hu. Hosszú ideje állt Málta mögött a második helyen Magyarország.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) vasárnapi adatai szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 21,6%-a kapta meg legalább az első oltását, míg a második helyen Málta áll 21,5%-os arányával. 

Forrás: Origo

Az ECDC honlapján olvasható adatok szerint Magyarországon a második adagot a felnőtt lakosság 6,6 százalékának adták be. A második helyen van a valamivel több, mint félmillió lakosú Málta (21,5/9,5 százalék), majd utána az 5,5 milliós Finnország (17,5/2) és az 1,3 milliós Észtország (16,5/5,4) következik.

A sort Bulgária és Lettország zárja, ahol a felnőtt lakosság 6 és 5,4 százaléka kapta meg első oltását.
Az ECDC összesítése szerint az Európai Unió lakosságának 12,3 százaléka kapta meg valamelyik oltóanyag legalább első adagját vasárnapig bezárólag.

Pénteken rekordot döntött Magyarország, az oltási program indulása óta ezen a napon adták be a legtöbb vakcinát: összesen 139 ezer 700 ember kapott oltást ezen a napon.