Minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a várandós előzetesen maga is tud majd időpontot kérni az oltásra - közölte Novák Katalin Facebook-oldalán. 

Szombaton elindult a várandósok önkéntes beoltása. Miután a szakmai állásfoglalás megszületett a várandósok oltásának lehetőségéről, a kormány soron kívül biztosítja a kismamák biztonságos vakcinával való beoltását - közölte Novák Katalin vasárnap közösségi oldalán. 

A miniszter a bejegyzésében kiemelte, fontos, hogy a várandósok regisztráljanak a  www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezt követően vehetik fel a kapcsolatot a háziorvossal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a várandós előzetesen maga is tud majd időpontot kérni az oltásra. Ezek listáját és elérhetőségét jövő hét közepén teszik közzé a koronavirus.gov.hu honlapon.

Az oltáshoz szükséges a várandósgondozási kiskönyvet a kismamáknak magukkal vinni. Az oltáshoz Pfizer- és Moderna-vakcinákat lehet használni a szakmai iránymutatás szerint, mely az első oltást a várandósság 12. hete után, a második oltást a szülés után javasolja beadni.