Gulyás Márton radikális baloldali aktivistának adott interjúban próbált fenyegetőzni a baloldal új Simicskája, azaz Bige László, akiről néhány hete derült ki, hogy a baloldal kampányát finanszírozza. Egészen sajátos, maffiastílust idéző szavakkal ígért bosszút az ellene folyó nyomozás miatt - amit nem lehet máshogy értelmezni, mint hogy megfenyegette az igazságszolgáltatást. Később homályosan beszélt még állítólag birtokában lévő dokumentumokról, amiket - úgymond - nem fél használni. Bige László ellen súlyos gazdasági bűncselekmények alapos gyanúja miatt folyik nyomozás, a baloldal kampányának finanszírozása mögött nyilvánvalóan az áll, hogy Gyurcsány Ferenc megígérte neki, hogyha hatalomra kerülne, nem kellene börtönbe vonulnia. Külön érdekesség, hogy a 62 perc hosszú interjúról a régi indexesek blogja kevesebb mint negyedórával az interjú nyilvánosságra hozatala után már hosszú ismertetőt közölt. Mivel a cikkben nem szerepel, hogy Gulyás Mártontól kapták volna meg előre a felvételt, így nyilvánvalóan Bigétől kaphatták az idézeteket, amiket a vörösbáró érdekében nyilvánosságra kellett hozni.

Bige László akkor bukott le azzal, hogy a baloldal kampányát finanszírozza, amikor Horn Gábor, Gyurcsány egykori államtitkára Bige birtokáról távozva karambolozott, és erről fotók készültek. Ezután került elő az a "fedősztori", hogy Bige egy közvélemény-kutatást rendelt, saját magának, amit aztán - úgymond - elérhetővé tett a baloldali pártoknak. Ez azonban  - ahogy a Bigét bemutató cikkünkben megírtuk - azért is életszerűtlen, mert egy 5 ezer fős kutatást a baloldali pártok is tudnak finanszírozni, ráadásul Bige nem is tud hihető magyarázatot mondani arra, mire kellett neki a kutatás.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Ezúttal is azt hajtogatta az egyébként meglehetősen zavaros interjúban, hogy "Nem keresett meg ezzel senki, kíváncsi voltam, hogy mi a véleményük, hogyan látják az emberek a saját megélhetésüket, milyen perspektívában gondolkodnak". Az is nevetségesen hangzott, amikor Bige rácsodálkozott arra, hogy az embereket leginkább a saját megélhetésük érdekli. 

A hosszú interjúban számtalan alkalommal próbál kibújni az amúgy sem kényes kérdések alól, lehetőség szerint próbál minél kevesebb konkrétumot (neveket, adatokat) mondani. Így az sem derül ki, kik azok a baloldali politikusok, akiknek korábban már finanszírozta a kampányát (azt az interjúban elismerte, hogy volt ilyen, Gulyás Márton visszakérdezésére pedig nem tagadta, hogy baloldaliak voltak). 

Sértődötten beszél arról, hogy hiába kért találkozót Orbán Viktor miniszterelnöktől, nem kapott. Próbálja úgy beállítani, mintha természetes lenne, hogy egy miniszterelnök első kérésre fogad egy nagyvállalkozót, később azonban kiderül: Bige akkor próbálkozott a találkozóval, amikor a hatóságok már nyomoztak ellene - vagyis politikai segítséget akart, amit természetesen nem kapott meg, a miniszterelnök nem adott időpontot egy bűncselekmény gyanúsítottjának.

A baloldal új Simicskájának is nevezett Bige László többször is fenyegetőzni próbál. Egyszer egyértelműen a nyomozóhatóságokat és - potenciálisan - a bíróságot fenyegeti, amikor azt mondja:  "Nem fogom hálátlanul hagyni" az eljárást, és azt, amit ezzel neki és a családjának okoztak. Majd később - ahogy azt Simicska is tette 2018 előtt - azzal fenyegetőzik, hogy sokat tud - de nem mondja meg miről. "Elég sok eszköz van a kezemben, ha nagyon kell, tudom használni (...) nem félek elővenni, ha netalán nagyon muszáj" - mondja, ezzel még a látszatát is kerülve annak, hogy tisztességesen próbálna eljárni (hiszen ha igaz lenne, amit Bige mond, és tudna bárkiről bármi terhelőt, akkor kötelessége lenne ezeket a dokumentumokat már most átadni a hatóságoknak, ő azonban azt mondja: csak akkor használja, ha nem állítják le - nyilvánvalóan törvénytelenül - ellene a nyomozást).