A Klubrádió elismerte, hogy valótlan indokkal rúgta ki műsorvezetőjét

Vágólapra másolva!
Még mielőtt beperelte volna Lampé Ágnes a Klubrádiót, az utóbbi elismerte, hogy hazugságokat írt a műsorvezető felmondólevelébe. 
Vágólapra másolva!

Tavaly decemberben rúgta ki Lampé Ágnest a Klubrádió, mivel a rádió frekvenciájára pályázott az a Spirit FM, ami az ATV-hoz kötődik. Már a Spirit FM bejelentésekor, tehát még jóval a pályázatok Médiatanács általi kiértékelése előtt, Arató András, a Klubrádió Zrt. igazgatósági elnöke, a rádió többségi tulajdonosa az egyik vezetőjén keresztül megüzente Lampénak,

azon nyomban döntenie kell, a tévézést, azaz az ATV-t választja, vagy a Klubrádiót, ha pedig az ATV-t választja, már másnap nem mehet be dolgozni a Klubrádióhoz

- írta a Média1.

Lampé azt felelte a Klubrádiónak, továbbra is tévézne, a felvetést pedig nem érti, hiszen a két tevékenység korábban nem zárta ki egymást, az elmúlt években sem okozott problémát. A Klubrádió ezt nem fogadta el, és azt mondta a műsorvezetőnek: akkor másnaptól már ne is menjen be dolgozni a Klubrádió Bokor utcai épületébe. Bár ténylegesen felmondólevelet nem kapott, Lampé ezt követően már nem vehetett részt az értekezleteken, műsorokat nem készített, a beosztásba sem került be a neve többé.

Meghátrált a Klubrádió

Lampé felmondólevelébe később nem az került, hogy amiatt bocsátják el, hogy az ATV-ben dolgozik, hanem azért, mert úgymond folyamatosan nem járt be dolgozni a Klubrádióhoz, nem készíti el műsorait, és megsérti magatartásával a Klubrádió érdekeit. A műsorvezető úgy tervezte, munkaügyi bírósághoz fordul.

Nem Lampé volt az, aki nem jelent meg a munkahelyén, hanem a Klubrádió akadályozta meg őt ebben és a munkavégzésben, valamint hangsúlyozta, hogy az sem igaz, hogy Lampé nem jelent meg valamilyen egyeztetésen.

Stock – aki egyébként maga is jogász, így ismernie kell a munka törvénykönyvét – az ügyvédi megkeresés és a perrel való fenyegetettség hatására végül belátta, hogy ez így tényleg nincs rendjén. Ez nem azt jelenti, hogy Lampét visszahelyezték a pozíciójába, de azt igen, hogy a jogsértést vele szemben ezáltal elismerték.