Mint ahogy azt az Origo is megírta, elvágta apja torkát, majd felakasztotta magát egy férfi Ajkán. A Blikk úgy tudja, a férfi az örökség miatt végzett apjával.

Az áldozat felesége három éve meghalt, az özvegyen maradt idős férfi mindhárom fiát kihagyta az örökségből. Ez bántotta az egyik kisemmizett fiút, ami utóbb a gyilkossághoz vezetett, de a lap információi szerint a férfi pszichés beteg is volt, és lehet, hogy nem szedte a gyógyszereit.

A férfi egykor bányászként dolgozott. A lap beszélt az egyik bátyjával, ő azt mondta, ha tudta volna, mire készül a testvére, akkor megakadályozza a gyilkosságot. Elmondása szerint a testvére és az apja haragban voltak, de karácsonykor kibékültek. Mint mondta, a ház az egyik unokáé lett, a gyilkossá lett férfi lányáé. 

A Blikk információi szerint miután a férfi megölte az apját és felgyújtotta a házat, búcsúlevelet írt, amit a nyakába akasztott, majd felakasztotta magát. A lap azt írja, hogy írásában a rendőröket is hibáztatta, elképzelhető, hogy a hatóságokkal szembeni sérelmének az alapja az volt, hogy évekkel ezelőtt elvitték, miután az utcán elkezdett őrjöngeni. Akkor azt hallucinálta, hogy meg akarják támadni. Ekkor pszichiátriára is került, ahova később magától is visszament segítségért. A lap információját a férfi  családtagjai is megerősítették.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!