Bajkai István: Valódi döntések helyett pótcselekvésbe kezd Erzsébetváros vezetése

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerületi Erzsébet királyné szobráról kezdeményezett vitáról, a Wesselényi utca 17. alatti épület sorsáról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt a Madách téren álló Sissi szoborról, mint elmondta, ez újabb ügy, amit a jelenlegi vezetés generált. Megjegyezte azt is, rendkívül furcsa, hogy a mostani irányítás hetente, kéthetente szinte sokkolja az itt élőket, most jelen esetben a szobor kapcsán keltett mesterséges vitával. Tudni kell azt is, hogy a kerület Erzsébet királynéról kapta a nevét, akinek eddig még nem volt itt szobra a köztéren.2018-ban döntött a szoborról és állítatta fel a korábbi fideszes városvezetés, mindezt úgy tette, hogy már a tervezetet is, ahogy végül a műalkotást is a képviselőtestületből mindenki támogatta.

Ezek után felkell tenni a kérdést – emelte ki Bajkai István,hogy miként fordulhatott meg a mostani polgármester fejében az, hogy egy korábban teljes támogatottsággal felállított szoborról vitát nyit. Ilyen alapon bármelyik szoborról lehetne akár vitát kezdeményezni, ahogy azt sem lehet tudni, mi is ezzel a városvezetés célja,egy művészettörténeti kérdésben dönteni, ráadásul egy korábbi konszenzusos döntést felülírni? Ez a kezdeményezés sajnos megoszthatja az embereket, ez is azt mutatja – tette hozzá, a város jelenlegi irányítói inkább hergelni kívánják az embereket.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.