A férfi Győr külterületén haladt a kocsijával, amikor egy kereszteződésben kifordult elé egy másik autós. Ettől ideges lett, megelőzte majd büntetőfékezett előtte. A két kocsi összeütközött.

Az 51 éves férfi tavaly decemberben, az ünnepek között autózott Győr külterületén, a kocsiban egy utas is volt. Az egyik kereszteződésben, egy nő az "Elsőbbségadás kötelező" tábla ellenére kihajtott eléjük, emiatt a férfinak fékeznie kellett. 

Forrás: Ügyészség.hu

A férfi ezen felháborodva elkezdte megelőzni, majd mellé érve átnézett a másik kocsiba, amiben a nő mellett ott volt a 14 éves gyereke is. A nő ekkor a kezével tovább provokálta a férfit, aki ettől még idegesebb lett. Ezért hirtelen fékezve tért vissza a saját sávjába, megállásra kényszerítve ezzel a nőt.

A nő majdnem nekiment egy oszlopnak, azt pedig már nem tudta elkerülni, hogy a két autó összeütközzön. A férfi ezek után kiszállt a kocsijából, és kiabálva felelősségre vonta a nőt. A balesetben nem sérült meg senki.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a férfi ellen, aki akár három évre is börtönbe kerülhet. Ezen kívül az ügyészség javasolta, hogy a bíróság tiltsa el a vezetéstől.