Otthon árulta a kábítószert egy pár

Vágólapra másolva!
A Heves megyei pár nem dolgozott, úgy keresett pénzt, hogy kábítószert árult. A férfit az sem zavarta, hogy a nőt már elfogták a rendőrök, tovább árulta a drogot.
Vágólapra másolva!

Az élettársak nem dolgoztak, az egyetlen legális bevételük havi 22 800 forint volt, ami állami támogatás volt. Hogy ezt kiegészítsék, kábítószert kezdtek el árulni otthon. Az új pszichoaktív anyagot kiporciózták és becsomagolták, majd csomagonként 500 forintért árulták.

A vételárat este 8 óra után 1000 forintra emelték. Néhány hónap alatt legalább 454 ezer forintot kerestek.

Október 4-én a rendőrség igazoltatta az éppen a pártól távozó vevőket, és a kocsijukban megtalálták a kábítószert. Kihallgatásuk közben elmondták, hogy a nőtől vették a drogot. Ezek után házkutatást tartottak a házban, majd őrizetbe vették a nőt, majd később letartóztatta a bíróság.

A férfit ez nem zavarta, tovább folytatta a árulást. Azonban október 31-én ismét házkutatást tartottak a házban, és őt is őrizetbe vették, majd letartóztatták.

A férfi, miután a párját őrizetbe vették, megkereste a nőt lebuktató vevőt, és azzal fenyegette meg, hogy a kocsija után köti és végighúzza az utcán, ha nem vonja vissza a nyilatkozatát.

Az ügyészség társtettesként, kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolja a párt, a férfi ellen büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt is vádat emelt.

Azt javasolják, hogy a nőt ítélje a bíróság 4 év 6 hónap, míg a férfit 6 év börtönbüntetésre, valamint hogy hajtsa végre a korábbi, felfüggesztett büntetésüket is – írja a Heves Megyei Főügyészség.