Lopott árammal termesztett marihuánát

Vágólapra másolva!
A férfi saját fogyasztásra termesztett a hunyai otthonában vadkendert, amihez lopta az áramot. A hatóságok közel 100 tő növényt találtak nála.
Vágólapra másolva!

A 37 éves férfi 2018-ban vett külföldről 40 kannabisz napot, azokat elültette, felnevelte és szaporította, majd a növényekből kinyert kábítószert elfogyasztotta.

2020-ban már közel 110 tő kannabiszt termesztett.

A rendőrök 2020 februárjában tartottak házkutatást a férfinél, és lefoglaltak 98 tő kannabiszt, növényi törmeléket, valamint a termesztéshez szükséges eszközöket. A vizeletmintájából kiderült, hogy speedezett is korábban.

Forrás: Police.hu

Az első növény magok megvásárlásával egy időben a házban illegálisan átalakította az elektromos hálózatot,

így lopta az áramot a nővények termesztéséhez, amihez sok energiára van szükség. Az áramlopással 750 ezer forintos kárt okozott az áramszolgáltatónak.

Az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás és nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, akkor a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbünre, kobozza el a kábítószert és az eszközeit, valamint fizettesse ki vele az okozott kárt és a 900 ezer forintos bűnügyi költséget.