A baloldalt felelősség terheli minden olyan ember haláláért, akit ők beszéltek le az oltásról, vagy elbizonytalanítottak - írta ki közösségi oldalára Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki Arató Gergely (DK) mai online sajtótájékoztatójára reagált. 

A kormánypárti politikus szerint a baloldaliak hónapok óta azon ügyködnek, hogy elbizonytalanítsák az embereket az oltásokkal kapcsolatban.

"Petíciót indítottak a vakcinák ellen, és kamu hírekkel támadtak szinte mindent a járvány elleni védekezés közben. Oltásellenes kampányukat a regisztráció szétverésével kezdték, majd meghazudtolták az engedélyezésben részt vevő szakembereket, támadták a beszerzést, a Gyurcsány-párti polgármesterek pedig odáig süllyedtek, hogy elzárták a helyi emberektől az oltóanyagot" - sorolta, a baloldal hogyan akadályozta a vakcinációt. 

A baloldalt felelősség terheli minden olyan ember haláláért, akit ők beszéltek le az oltásról, vagy elbizonytalanítottak 

- összegezett a politikus, aki külön kiemelte posztjában, hogy az európai országok közül Magyarországon lett eddig beoltva a legtöbb ember. "A kormány már az első pillanatban bátor és jó döntést hozott, amikor nem várt az ügyetlenkedő brüsszeli beszerzésre" - indokolt Kocsis Máté

Majd a TASZ levelére utalva azt írta, hogy hiába ferdítenek a volt indexesek blogján, hiába mosdatják a Soros-féle álcivil szervezetet, "az teljesen elfogadhatatlan, hogy a migránsok előbb kapjanak oltást, mint a magyarok". 

Szégyen és bűn, amit a baloldal és a propagandasajtója hónapok óta művel 

- zárta írását a Fidesz frakcióvezetője, aki Arató Gergely DK-s frakcióvezető-helyettes mai online sajtótájékoztatójára reagált.