Bűnözők, migránsok és kisebbséghez tartozók - mutatjuk Soros György oltási tervét

Horizontal
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros (R) listens to Human Rights Watch director Kenneth Roth after delivering a speech on the sidelines of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Soros György is közzétette a koronavírus elleni oltási tervét, amiben előkelő helyen szerepelnek a börtönben ülő bűnözők, a kisebbségekhez tartozók és a migránsok - írja a Tűzfalcsoport Blog. Az oknyomozó oldal hozzátette, hogy az amerikai milliárdos a jelek szerint az idős betegekért, a kismamákért, a tanárokért, a nyugdíjas és veszélyeztetett korosztályokért nem aggódik már annyira.
Vágólapra másolva!

Miután az Európai Unió egyetlen tagállama sem fogadta el Soros György örökjáradék-kötvényről szóló javaslatát, a hozzá köthető sajtótermékeken keresztül a vakcinákat vette célba. A közvélemény számára ismert, hogy a Soros-hálózat miként támadja a kínai, vagy éppen az orosz vakcinákat, és azokat a kormányokat, amelyek állampolgáraik védelme érdekében vásároltak belőlük.

Mint a Tűzfalcsoport Blog cikkében megjegyzi, mindeközben Soros hálózata közzétett egy oltási tervet, amiben azt mutatták be, szerintük kiket kellene előnyben részesíteni a vakcinák beadása terén.

Az elítéltek az elsők

A Soros-alapítvány honlapján már februárban kampányt indítottak a "rabok oltásának a priorizálásáért". Az írásban megemlítették, hogy a börtönben ülő elítéltek oltásával sok ország nem foglalkozik, de ahol ez a kérdés napirenden van, ott is megosztó, negatív példaként emlegetik az Egyesült Államok Szövetségi Börtönügyi Hivatalát. A testület ugyanis azt nyilatkozta, hogy az oltási sorrendben a börtön személyzetét előtérbe helyezik a fogvatartottakkal szemben.

Velük szemben dicsérik Kanadát, ahol a kormányzat eltökélte, hogy a foglyok előnyt élveznek az oltási sorrendben, de a konzervatívok miatt vita robbant ki a kérdésben. A jobboldal ugyanis az életkor és krónikus betegségek figyelembevételére helyezi a hangsúlyt.

Furcsa oltási tervet tettek közzé Soros Györgyék Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Nem mellékes, hogy a pandémia első időszakában az amerikai börtönök zsúfoltságára hivatkozva a szövetségi felügyelet engedett a Soros-féle NGO-k nyomásának, és több rabot is kiengedtek, akik közül többen újabb bűncselekményeket követtek el, és visszakerültek a börtönökbe. Magyarországon egyébként a Magyar Helsinki Bizottság állt bele az ügybe.

Utánuk a migránsok jönnek

Mint ismert, a napokban Kocsis Máté hozta nyilvánosságra azt a levelet, amit a TASZ nevű Soros-szervezet juttatott el a parlamenti képviselőknek. Ebben arról írtak, hogy kiket kell előnyben részesíteni az oltásoknál. A magyar nyelvű levél szóhasználatában, megfogalmazásában nagyon hasonlít a Sorosék által már februárban közzétett írásra, ami a rabok mellett érvelt.

A TASZ szerint "kikerülhetetlen az egyes csoportok priorizálása, hiszen nem lehet mindenkit azonnal beoltani". Majd leírták, hogy az egészségügyi és a szociális dolgozókon túl szerintük előnyt élveznek "a szegénységben élők, etnikai kisebbségek, migránsok, menekültek, büntetés-végrehajtási intézetekben élők".

A Tűzfalcsoport Blog szerint Sorosék ezzel újabb területekre kívánják kiterjeszteni "szakértelmüket". Természetesen mindenféle demokratikus felhatalmazás vagy választási megmérettetés nélkül - tették hozzá.