Káoszt okozott Niedermüller Péter hivatala Erzsébetvárosban

Vágólapra másolva!
Hibás jogorvoslati megjelöléssel küldött ki egy több százezer forintos bírságról szóló végzést az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal - derül ki a birtokunkba jutott dokumentumból. Valószínűleg a hibás határozatokat százas-ezres nagyságrendben postázták ki, hiszen az ügyintézők minden bizonnyal séma alapján dolgoznak. Ha valóban így van, akkor komoly káosz alakulhat ki Niedermüller Péter DK-s polgármester hivatalában, hiszen ezekben az ügyekben új eljárást kell indítani.
Vágólapra másolva!

2020 decemberében egy 200 ezer forintos bírságról szóló végzést kapott kézhez egy férfi, amiért Erzsébetvárosban jogszabálysértő szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatott. Mint az ismert, Magyarországon a hatóságoknak jogszabályi kötelességük a jogorvoslati lehetőségekről való hiteles tájékoztatás.

Erre azonban a legkevésbé sem került sor most: a dokumentumban ugyanis helytelenül a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságot jelölték meg fellebbezési fórumként.

Forrás: Origo

Csakhogy a közigazgatási perekben 2020. április elsejétől - a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság helyett - a regionális illetékességgel rendelkező törvényszékek járnak el. Tehát

Niedermüller Péter hivatala úgy bocsátott ki egy súlyos büntetésről rendelkező határozatot, hogy rossz fellebbezési fórumot adott meg, így az érintettnek erősen csökkent az esélye a jogorvoslatra.

Arról nem is beszélve: szakmailag érthetetlen módon az erzsébetvárosi bürokrácia figyelmét elkerülte, hogy - a végzés kiküldéséhez képest - több mint fél éve új jogszabály volt hatályban.

Tekintettel arra, hogy az erzsébetvárosi hivatal munkatársai minden bizonnyal minták alapján dolgoznak, így a hibás végzéseket, határozatokat jó eséllyel százas-ezres nagyságrendben postázták ki. Amennyiben így történt, az önkormányzatnak feltehetően új eljárást kell indítania azoknak az ügyében, akik nem kaptak megfelelő tájékoztatást a fellebbezési lehetőségekről. Így pedig könnyen káosz alakulhat ki Erzsébetvárosban.

Soroksár után Niedermüller kerületében folytatta a jegyző

Niedermüller Péter legfőbb jogi segítője Laza Margit jegyző korábban Soroksáron dolgozott hasonló munkakörben.

Ahogy beszámoltunk róla, hogy ezekben az időkben évi tízmilliós fizetése mellett közel 33 millió forintos jutalmat tett zsebre. A jogi szakértő 2011 májusától 2018. május végéig részesült különböző mértékű jutalmakban. Voltak olyan hónapok és időszakok, amikor duplán örülhetett, hiszen a különböző kifizetések részben vagy egészében ugyanazokat az időszakokat érintették.

A lap cikkében kiemelte, hogy Laza a tulajdonában álló gépjárművet úgy adta át üzemben tartásra a soroksári önkormányzatnak, hogy az autóval kapcsolatos minden kiadást, az üzemanyagtól a biztosításon át a szervizelésig, az önkormányzat fedezte. Mindeközben nem túl elegáns módon taxikártyát is használt.

Laza idején a soroksári polgármesteri hivatal a szabálytalan közbeszerzések miatt tízmillió forintos büntetést kapott.