A kistarcsai képviselő hitt Gyurcsány Ferencnek. Betegségére utaló bejegyzései ugyanakkor eltűntek a közösségi médiából, írja a 888.hu.

A képviselő utolsó bejegyzése március 18-ai, a transpack.hu egy cikkét osztotta meg, azután már csak a halálhírét lehetett olvasni a közösségi oldalán. A betegségét alátámasztó posztok, amelyekre a Magyar Nemzet hivatkozott, eltűntek. Nem lehet olvasni sem a pozitív koronavírustesztjéről, sem arról, hogy bekerült az Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára.
A DK-s cenzorok a jelek szerint eltüntetik a Penz András betegségére utaló nyomokat.

A DK-s képviselő pártja oltásellenes nézeteit magáévá téve igen aktívan kampányolt a kínai Sinopharm-vakcina ellen. Január 20-án megosztott egy ilyen petíciót, amelyben kérte követői támogatását. Később a vakcinák engedélyezési körülményeit firtatta. Február 3-án a Covid-betegek számára ajánlott gyógyszerek ingyenessé tételét követelte. Február 24-én ismételten egy oltásellenes petíciót népszerűsített a szabad vakcinaválasztás jegyében. Továbbá kritizálta az átoltottságot is, erősítve azt az ellenzéki nézetet, mely szerint „a nem létező oltási terv miatt oltási káosz alakult ki". Nem sokkal betegsége előtt egy korrupciót sejtető cikket osztott meg a vakcina- és a lélegeztetőgép-beszerzés kapcsán, azt így kommentálva:

Most már értjük, miért is kellett politikai nyomást helyezni az OGYI-ra."

A képviselő meglátása szerint a kormány csupán üzleti érdekből engedélyezte hazánkban a Sinopharm vakcináját. Feltételezések szerint a március 26-án meghalt DK-s Penz András Pest megyei és kistarcsai önkormányzati képviselő saját pártja meggondolatlan oltásellenes kampányának áldozata lehet.

A Magyar Nemzet értesülései szerint már februárban megkapta az értesítést a koronavírus elleni védőoltás időpontjáról és helyéről, ám visszautasította a számára felajánlott Sinopharm-vakcinát.

Penz AndrásForrás: facebook

Ezt követően került kórházba, ahol az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A baloldali cenzúra ugyanakkor nem volt alapos: a Penz András halálhírét közlő egyik bejegyzés alól nem távolították el a kommentet, amelynek tanúsága szerint a képviselő feleségét beoltották koronavírus elleni vakcinával.

A baloldali cenzúra áldozata lehetett a szintén koronavírus-fertőzésben meghalt Gyűrüs Károly, tatai DK-s önkormányzati képviselő is.

Gyurcsányné március 2-ai látogatása során találkozott a képviselővel és Konczer Erikkel, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés baloldali frakcióvezetőjével. Gyűrüs készített róluk egy fotót, amelyet megosztott közösségi oldalán. A fényképen Gyurcsány Ferenc felesége és Konczer is maszk nélkül szerepel. Ugyanakkor Gyűrüs bejegyzése sem látható már - írja a 888.hu.