Gyurcsányék a halállal és a fájdalommal akarnak kufárkodni

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend előtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés döntésével. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Gátlástalan katasztrófaturistaként jellemezte a Demokratikus Koalíciót (DK) és a baloldali pártokat ifj. Lomnici Zoltán az Origónak adott nyilatkozatában, amiért a legnehezebb időkben sem függesztették fel oltásellenes kampányukat. A Századvég jogi szakértője szerint a baloldal ezúttal is bort iszik és vizet prédikál, akárcsak 2010 előtt, amikor három milliárdos luxus-miniszterelnökkel akarták képviselni a szegényeket. Most ugyanez az elit, részben új szereplőkkel, blöfföl, csakhogy ezúttal a tét minden korábbinál nagyobb, a magyar emberek élete és egészsége - tette hozzá a szakértő.
Vágólapra másolva!

Tavaly év vége óta folytatja oltásellenes kampányát a Demokratikus Koalíció, ezért megkerestük ifj. Lomnici Zoltánt, értékelje Gyurcsány Ferencék Krekó Péter és Nagy Attila Tamás baloldali tanácsadók gondolatmenetén alapuló politikáját.

Kettős beszéd Gyurcsány-módra

"A Demokratikus Koalíció, illetve a baloldali ellenzéki pártok úgy viselkednek, mint a gátlástalan katasztrófaturisták, hiszen nulla felelősség mellett Janus-arcú beszédet folytatnak" - így válaszolt az alkotmányjogász arra a kérdésünkre, hogy összességében hogyan értékeli a DK vakcinaellenes stratégiáját. Ez utóbbit kifejtve kifogásolta, hogy a DK politikusai miközben a pandémia legyőzéséről beszélnek, "oltásellenes nyílt és suttogó álhírpropagandát terjesztenek". Meglátása szerint

Gyurcsányék kettős beszéde nem csupán gyengítheti a vakcinába vetett bizalmat, hanem jól kimutathatóan áldozatokat is szed.

Ezen a ponton a Scientific American tudományos szaklap kutatását idézte, amely szerint a világjárvány összes halálos áldozatának 22 százaléka összefüggésbe hozható a valótlan információk terjesztésével.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a Századvég jogi szakértője mit szól Nagy Attila Tibor minap megfogalmazott kampánytippjeihez. A baloldali tanácsadó arról beszélt egy televíziós műsorban, hogy a baloldali pártoknak - különösen a DK-nak - meg kellene szólítaniuk a koronavírus miatt gyászolókat, hiszen egyre többeket érint a járvány.

Ifj. Lomnici Zoltán kifogásolta, hogy a DK politikusai miközben a pandémia legyőzéséről beszélnek, oltásellenes nyílt és suttogó álhírpropagandát terjesztenek Forrás: Origo

Ifj. Lomnici Zoltán Hadházy Ákos korábbi kegyeletsértő videójára utalva azt mondta, hogy nem gondolta volna, hogy "egy hullaházban hamis propagandavideót forgató országgyűlési képviselő magyarázkodásánál van visszataszítóbb közéleti történés, de úgy tűnik, a baloldal tényleg nem válogat az ízléstelenebbnél ízléstelenebb eszközökben, ha a pénzről és a hatalomról van szó."

A régi elit újra akcióban

Úgy látja, "ez a lelketlen utilitarista szemlélet" világos üzenetet hordoz a magyar választók számára, abban a tekintetben, hogy kire számíthatnak a bajban, a nemzeti kormányra, vagy "a halállal és a fájdalommal kufárkodó internacionalista baloldalra."

- jelentette ki a Századvég jogi szakértője arra a felvetésünkre, hogy miközben a DK arra ösztönzi a választóit, kockáztassák életüket, utasítsák vissza az oltóanyagot, politikusaik azonban titokban rohangálnak a (nem egy esetben kínai) oltásért.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az alkotmányjogászt mindez kísértetiesen emlékezteti a 2010 előtti baloldali kormányok szellemiségére, amikor három milliárdos luxus-miniszterelnökkel akarták képviselni a szegényeket. "A baloldal ebben a kérdésben is bort iszik és vizet prédikál" - kommentálta a mostani történéseket. "Most ugyanez az elit, részben új szereplőkkel, blöfföl, ezúttal azonban a tét minden korábbinál nagyobb, a magyar emberek élete és egészsége" - vont párhuzamot és összegzett ifj. Lomnici Zoltán.

A kezdetek óta támadják a vakcinát Gyurcsányék

A DK az első pillanattól kezdve bizonytalanságot próbált kelteni a vakcinák körül, Krekó Péter baloldali elemző stratégiáját követve. Az elmúlt hónapokban online konzultációt indítottak az orosz és a kínai vakcina ellen, sőt, utóbbit egyenesen be akarták tiltani. A pártközpont mellett politikusaik is alaposan kivették részüket a kampányból.

Arató Gergely frakcióvezető-helyettes januári sajtótájékoztatóján "az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínaivakcina-kampány" befejezésére szólította fel a kormányt. Gyurcsány Ferenc pártelnök kísérleti nyúlként jellemezte a magyarokat, amikor februárban szóba hozta Oroszországot és Kínát. Komáromi Zoltán egészségügyi szakpolitikus egy televíziós műsorban a kínai oltásra utalva kijelentette, hogy egyes vakcináknál még a betegség is jobb.