Már több mint egymillió adag kínai oltóanyag érkezett Magyarországra

Gyula, 2021. március 1. Oltáshoz előkészített, a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját tartalmazó fecskendők a gyulai Koronella Orvosi Centrumban 2021. március 1-jén. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Rendben, időben, az eltervezett ütemezés szerint érkeznek a Sinopharm-vakcinák Magyarországra, és a későbbiekben is az várható, hogy a szerződésben foglaltaknak megfelelően zajlik majd a további teljesítés - derült ki a Danubia Pharma napokban elvégzett belső státuszvizsgálatából.
Vágólapra másolva!

A magyar cég belső monitorozása egyaránt érintette az eddigi teljesítéseket, a közeljövőben várható szállításokat, valamint a magyar cég és a kínai Sinopharm közötti együttműködés mechanizmusait.

Oltáshoz előkészített, a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját tartalmazó fecskendők a gyulai Koronella Orvosi Centrumban Forrás: MTI/Rosta Tibor

– Ezek alapján a vizsgálat megállapította, hogy

a Sinopharm-vakcinák rendben, időben, az eltervezett ütemezés szerint érkeznek meg az országba

– hangsúlyozta Tuza Máté, a Danubia Pharma ügyvezető igazgatója.

Jól és gondosan készítették elő a szerződést

A Danubia Pharma vezetője emlékeztetett arra, hogy a leszállított kínai Sinopharm-vakcinák mennyisége már átlépte az egymilliót, egészen pontosan

a szerződés aláírása óta 1.100.000 adag oltóanyag érkezett eddig Magyarországra.

– Jól haladunk, és terveink szerint továbbra is rendben tudjuk teljesíteni a vállalt kötelezettségeinket. Büszkék vagyunk és nagyon örülünk, hogy a kínai vakcinák jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyarországi oltási kampány kiemelkedően sikeresnek számít az Európai Unióban – jelentette ki ezzel kapcsolatban Tuza Máté, majd hozzátette: az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a Sinopharm és a Danubia Pharma szakemberei jól és gondosan készítették elő a szerződést, így a szállítás problémamentesen zajlik.

Lehet, hogy hamarabb is megérkezik a teljes mennyiség

A Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter által március elején nyilvánosságra hozott szerződés értelmében a Danubia Pharma gyógyszer-nagykereskedelmi cég ötmillió adag oltóanyagot tud majd szállítani Magyarországra.

A részletezés szerint

  • március 15-ig 500 ezer,
  • április 15-ig újabb 500 ezer,
  • május 15-ig ismét 500 ezer,
  • június 15-ig pedig a maradék 3,5 millió adagnak kell megérkeznie az országba.

Az időarányos számokból kitűnik, hogy elképzelhető: a teljes leszállított oltóanyag-mennyiség hamarabb megérkezik a június 15-ei időpontnál.