Orbán Viktor gratulált az új szlovák miniszterelnöknek

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor gratuláló levelet küldött Szlovákia miniszterelnökévé történt kinevezéséhez Eduard Hegernek; a távozó Igor Matovic kormányfőnek pedig egy másik levélben köszönetet mondott az eddigi kitűnő együttműködésükért - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az új szlovák miniszterelnöknek, Eduard Hegernek Orbán Viktor azt írta, hogy

Magyarország Szlovákiát kulcsfontosságú szövetségesnek és stratégiai partnernek tekinti.

Örömét fejezte ki, hogy a két ország kapcsolatai az elmúlt években minden lehetséges területen fejlődtek. A magyar kormányfő bízik a széles körű együttműködés további megerősítésében, és - a rendkívüli járványügyi kihívások ellenére - bízik abban, hogy

Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy hamarosan személyesen is tárgyalhat új szlovák partnerével az aktuális politikai és gazdasági témákról.

A távozó szlovák miniszterelnöknek, Igor Matovicnak Orbán Viktor megköszönte a kitűnő együttműködést, ami bizonyított ebben a rendkívüli kihívásokkal teli időszakban.

Őszintén hálás vagyok az Ön konstruktív hozzáállásáért, ami segített felülkerekedni a COVID-19 járvány nehézségein.

- fogalmazott a magyar miniszterelnök, aki felidézte Magyarország és Szlovákia közös projektjeit is, kiemelve a Monostori Híd átadását, amely nagyban hozzájárult a két ország és polgárai kapcsolatainak szorosabbra fűzéséhez.