117 migránst fogtak el a magyar rendőrök az elmúlt 24 órában. A legtöbbet Bács-Kiskun megyében több, mint 60-at.

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 53 migránssal szemben intézkedtek

Az első huszonhat migránst Szeged és Ferencszállás külterületén, illetve Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen tartóztatták fel. A migránsok között szírek, afgánok, palesztinek és irakiak is voltak, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

A Szegednél és Ferencszállásnál elfogott tizennégy migránst a rendőrök a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzáshoz, míg a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen feltartóztatott tizenkét migránssal szemben a román rendőrök intézkedtek.

Ugyanebben az időszakban további 27 migránst tartóztattak fel Kiszombor és Ásotthalom területén, akik szíreknek vallották magukat, de ők sem tudtak hiteles iratokat felmutatni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

62 migráns próbálkozott Bács-Kiskun megyében

Először 28 határsértőt tartóztattak fel Sárhát, Mélykút, Sárhát és Tompa területén, akik szíreknek, pakisztániaknak és afgánoknak vallották magukat.

Ugyanebben az időszakban további 34 migránst tartóztattak fel Csikéria, Katymár és Hercegszántó területén, akik között afgánok, palesztinek és szírek voltak.

Mivel egyikük sem tudta igazolni sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségé, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök 2 migránssal szemben intézkedtek Komárom-Esztergom megyében

A két afgán migránst március 31-én 9 óra után a vasútállomáson igazoltatták. Mivel semmilyen hiteles iratot nem tudtak felmutatni, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.