Éreznek-e felelősséget Gyurcsányék a koronavírusban meghalt politikusuk halála miatt?

Niedermüller Péter; GYURCSÁNY Ferenc; Molnár Csaba; Dobrev Klára alelnök kampányrendezvény kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása politikus politikus felesége politikus támogatók körében SZEMÉLY szimpatizáns támogató ügyvezető alelnök
Budapest, 2018. április 6. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára, valamint Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és Niedermüller Péter alelnök (b-j) a párt Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényén a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az Origo arra volt kíváncsi, hogy Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) vajon érez-e bármilyen felelősséget Penz András kistarcsai önkormányzati képviselő halála miatt, aki a baloldali párt álláspontját elfogadva elutasította a kínai vakcinát? Ahogy a korábbi megkereséseinkre, a mostanira sem reagált a DK.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo már több alkalommal beszámolt, a Demokratikus Koalíció kistarcsai önkormányzati képviselője, a 71 éves Penz András március 20-án a közösségi oldalán tudatta, hogy pozitív lett a vírustesztje, négy nappal később pedig arról tájékoztatott, hogy a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára került.

A KORONAVÍRUS OKOZTA MEGBETEGEDÉS SZÖVŐDMÉNYEIBE PENZ MÁRCIUS 26-ÁN HALT BELE.

Penz András Forrás: Facebook

Korábbi, március 2-i bejegyzéséből ugyanakkor az is kiderült, hogy ő maga nem volt beoltva, felesége viszont élt a lehetőséggel, és beadatta magának a kínai vakcinát. A Magyar Nemzet információi alapján

PENZ ANDRÁS IS KAPOTT IDŐPONTOT A KÍNAI VAKCINÁRA, DE A DK-S POLITIKUS NEM ÉLT A LEHETŐSÉGGEL, RÁADÁSUL EZT MEGELŐZŐEN, A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN Ő MAGA IS KAMPÁNYOLT A KÍNAI OLTÓANYAG ELLEN.

Egyébként a felesége is megfertőződött koronavírussal, de mivel ő be volt oltva a kínai vakcinával, ezért nála csak enyhe tünetek jelentkeztek.

Ennek kapcsán megkerestük a Demokratikus Koalíció sajtóosztályát. Azt kérdeztük, hogy

Kérdésünkre válasz nem érkezett.

Amennyiben később mégis válaszol a DK, akkor a cikket frissítjük.

Csütörtökön szintén megkérdeztük a Gyurcsány Ferenc vezette párttól, hogy

miért törölték Penz András korábbi, a kínai vakcinára vonatkozó oltásellenes posztjait és a koronavírus-fertőzésével kapcsolatos bejegyzéseit, illetve hogy a továbbiakban is fenntartják-e a keleti vakcinákra vonatkozó oltásellenes kampányukat.

A DK akkor sem reagált egyik kérdésünkre sem.

Penz Andrásnak az egyik január 20-i bejegyzését a törlési hullám előtt lementettük.

Ez a Gyurcsány-párt kínai vakcina alkalmazása ellen indított petíciója, amelynek aláírására Penz is buzdította az ismerőseit.

Forrás: Facebook

A DK felelőtlensége itt azonban nem ér véget. Szintén megírtuk, hogy Gyurcsány Ferenc felesége végigturnézta a fél országot, az

erről készült fényképek alapján pedig sok esetben nem viselt maszkot, így maga is koronavírusos lett, a gyógyulása pedig több hetet vett igénybe.

Gyurcsányné turnéja térképen Forrás: Origo

Gyűrüs Károly tatai DK-s önkormányzati képviselő a Facebookon megírta, hogy amikor Gyurcsányné a tatai tónál járt, aznap, március 2-án ő is találkozott vele, és beszéltek is egymással.

Forrás: Facebook

MÁRCIUS 22-ÉN ÉRKEZETT A HÍR, HOGY GYŰRÜS KÁROLY KORONAVÍRUS-FERTŐZÉS KÖVETKEZTÉBEN MEGHALT.

Azt nem lehet tudni, hogy Gyűrüs kitől kapta el a vírust, de

A TALÁLKOZÓJUK UTÁN 3 NAPPAL DERÜLT KI, HOGY GYURCSÁNYNÉ IS FERTŐZÖTT.

Még hétfőn megkérdeztük a DK sajtóirodáját, hogy Gyurcsányné maszkban volt-e és betartotta-e a távolságot, amikor a később koronavírusban meghalt Gyűrüs Károllyal találkozott, de a baloldali párt erre a megkeresésünkre sem reagált.