A Fidesz online kampányt indít annak érdekében, hogy meggyőzze az embereket, ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken, az MTI-nek nyilatkozva.

Hollik István úgy fogalmazott, a Fidesz a kampányában be akarja mutatni, mekkora felelőtlenség az, amit a baloldal csinál, hiszen "az az oltásellenes politika, amit folytatnak, az emberéletekbe kerül". 

Minden olyan emberélet a baloldal lelkén szárad, amelyről azért kellett lemondani, mert az illető hallgatott a baloldalra, és nem vette föl a felajánlott vakcinát  - jelentette ki a kormánypárti politikus.

Kiemelte, a kampány keretében készült, a Fidesz Facebook-oldalán már elérhető első videó a "baloldal kétszínűségével szembesíti a magyar embereket".

Hollik István hangsúlyozta: amíg a baloldal petíciót indít, illetve bizalmatlanságot kelt egyes vakcinákkal szemben, "azaz másokat lebeszélnek egyes vakcinákról, lebeszélnek arról, hogy bizonyos típusú vakcinákat elfogadjanak, addig maguknak beadatják az oltást, mint ahogy azt Gyurcsány Ferenc is tette csütörtökön". 

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK) kistarcsai önkormányzati képviselője, a 71 éves Penz András nagy valószínűséggel azért halt meg koronavírus-fertőzés következtében, mert  a baloldal oltásellenes politikája miatt visszautasította az életmentő kínai vakcinát.