Szombaton északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan (keleten több helyen) várható zápor, jégdarazápor, a hegyekben hózápor. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Húsvét után lehűlés jön, havazás is várható.

Húsvétvasárnap délelőttig a déli tájakon még előfordulhat eső, zápor, majd mindenhol csökken a felhőzet, és többórás napsütés várható. Délután már csak elszórtan fordul elő zápor - írja a Köpönyeg.hu.

Élénk, nyugaton erős lesz az ÉNy-i szél. 11 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Húsvéthétfőn a sok napsütést északnyugat felől gomolyfelhők zavarják, de csapadék késő estig nem lesz. A délnyugati szél megélénkül. 12 és 17 fok közé emelkedik - átmenetileg - a hőmérséklet.

Kedden északnyugat felől egyre többfelé várható eső, amit a Dunántúlon és északkeleten havas eső, havazás válthat fel.

Napközben észak felől szakadozik a felhőzet, de délen még lehet vegyes csapadék. Az ÉNy-i szél erős, néhol viharos lesz. 3 és 9 fok közé zuhan a hőmérséklet.

Húsvét után havazás várható - illusztrációForrás: Pünkösd Márton

Szerdán a délelőtti napsütést követően délután gomolyfelhők képződnek, és szórványosan fordulnak elő záporok, hózáporok. Többfelé lesz viharos az ÉNy-i szél. 5-11 fok várható mindössze.

Csütörtökön fokozatosan csökken a felhőzet, és mérséklődik a légmozgás is. Reggel -1, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.