A Baranyi Krisztina-féle BLM-szobor ledöntője: Az átlagember véleményét fejeztem ki

Vágólapra másolva!
Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja a Vasárnap.hu-nak nyilatkozott a ferencvárosi BLM-szobor ledöntéséről. "Mikor először értesültem arról, hogy ezt a szobrot felállítják, akkor rögtön eldöntöttem, hogy amennyiben én leszek az első, aki odaér, akkor ledöntöm, majd utána odasétálok a rendőrökhöz" – mondta a portálnak a férfi. Hozzátette: a szoborállítás napján egyszerre értek oda a Mi Hazánk politikusaival, akikkel megbeszélték, hogy ők mire készülnek, és, hogy mi legyen a menetrend. Incze elmondta, hogy nincs hivatalos kapcsolat a két szervezet között, az akció előtt sem volt egyeztetés, írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Légió Hungária vezetőségi tagja a szobor ledöntését követően maga sétált oda a rendőrautóhoz és jelezte, hogy nem kíván ellenállni, elmenekülni. A rendőrségi eljárást korrektnek nevezte, bár az előállító helyiségről azt mondta, hogy „ ahol voltam, az azért afrikai állapotokat idézett, borzasztóan ocsmány körülményekkel, de bűnözőknek nem is kívánok mást".

Incze szerint Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és a kerületvezetés „több helyen elmondta, a szobrot annak tudatában állították fel, hogy azt meg fogják rongálni, tehát kvázi egy kommunikációs csapdát állítottak fel azokkal szemben, akik bármilyen reakcióval élnének". A Vasárnap.hu kérdésére hozzátette: ha pusztán semmibe vették volna az LMBTQ-lobbi provokációját, attól egyszerűen erősebbek lettek volna.

Ha az ajtó résnyire kinyílik az ilyen mozgalmak számára, akkor először bedugják a lábukat, belökik a térdüket, végül berúgják az ajtót.

Forrás: Vadhajtások.hu

Ha ők felállítanak egy ilyen kommunikációs csapdát, akkor nem attól kell félni, hogy mi lesz a reakció, hanem emberhez, jobboldali emberhez méltóan kell cselekedni – mondta Incze.

Hozzátette: szerinte ez az akció nem rontja Magyarország megítélését nyugaton, hiszen hazánkat eddig is úgy ismerték, mint amely „nem látja szívesen a BLM- vagy az LMBTQ-mozgalmat". Az én szembeszállásom az átlagember véleményét fejezi ki – emelte ki Incze Béla.